Події

Андрій Костін: Готуємо всі необхідні законодавчі та нормативно-правові акти дл…

Андрій Костін: Готуємо всі необхідні законодавчі та нормативно-правові акти для відновлення та підтримання правопорядку у Криму після звільнення півострова

????Недостатньо жорстка міжнародна відповідь на окупацію Криму росією зробила можливою нинішню повномасштабну війну. Про це зазначив Генеральний прокурор Андрій Костін під час експертної дискусії у переддень ІІІ саміту Міжнародної Кримської платформи.

????Сьогодні світ має поставити справедливість вище за прагматизм і підтримувати єдність, аби зупинити агресора,наголосив Андрій Костін.

????Він підкреслив, що звільнення Криму – це не просто повернення наших територій, це передусім про захист наших людей.

????Протягом майже десяти років російської окупації ті, хто не зрадили свою українську ідентичність, зазнають жорстоких репресій. Понад 180 кримських політв’язнів утримуються в рф. Понад 370 осіб окупанти «притягнули до відповідальності» за антивоєнну позицію.

????Правоохоронці документують всі ці грубі порушення прав людини та притягають винних до кримінальної відповідальності. Наразі розслідується більше 170 проваджень за фактами понад 300 правопорушень. Встановлено 59 підозрюваних, у їх числі – вищі посадові особи окупаційної «влади». Шестеро осіб засуджено.

????Ми також готуємо всі необхідні законодавчі та нормативно-правові акти для відновлення та підтримання правопорядку у Криму після звільнення півострова від окупації, – констатував Генпрокурор.

Back to top button