Події

Андрій Костін: Етична рада затвердила список кандидатів до ВРП, за яких голосуват…

Андрій Костін: Етична рада затвердила список кандидатів до ВРП, за яких голосуватиме Всеукраїнська конференція прокурорів

▫️Україна ще на крок ближче до сучасної та ефективної системи правосуддя. Етична рада завершила комплексне оцінювання та співбесіди з кандидатами від спільноти прокурорів на посаду членів ВРП. Затверджено список із 4 кандидатів. Вже незабаром відбудеться голосування Всеукраїнської конференції прокурорів, яка має обрати двох із них.

▫️Минулого тижня позачерговий зʼїзд суддів обрав вісім членів ВРП, завдяки чому Рада має необхідний кворум для ухвалення рішень. Та вкрай важливо завершити формування повного складу ВРП — забезпечити представництво всіх суб’єктів її формування. Це сформує систему стримувань та противаг та стане додатковою гарантією неупередженості рішень Ради.

▫️Нагадаю, Вища рада правосуддя — один з наріжних каменів судової системи України.

▫️Вона здійснює координаційну функцію в діяльності судової влади, зокрема вносить подання про призначення суддів на посади, ухвалює рішення про їх звільнення, утворює органи для розгляду справ щодо дисциплінарної відповідальності суддів; розглядає скарги на рішення відповідних органів про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів чи прокурорів; ухвалює рішення стосовно порушення суддею чи прокурором вимог щодо несумісності; вживає заходів щодо забезпечення авторитету правосуддя та незалежності суддів.

▫️Дієва ВРП — не просто вимога наших європейських партнерів. Це шлях до формування кваліфікованого та доброчесного суддівського корпусу, розв’язання проблеми кадрового дефіциту у системі судочинства.

▫️Головна мета та результат, на який ми всі очікуємо — забезпечення рівного та безперешкодного доступу до правосуддя для всіх громадян України. До ефективного, справедливого та, що важливо, своєчасного правосуддя.

▫️Дякую Етичній раді та всім задіяним у цьому непростому та надважливому процесі. Вдосконалюватися та змінюватися навіть в умовах повномасштабної війни — найкраще підтвердження нашої відданості європейським цінностям. Працюємо далі. Заради нашої спільної перемоги.

? Офіційна сторінка Генерального прокурора

Facebook
Андрій Костін

Андрій Костін. 680 likes · 1,560 talking about this. Генеральний прокурор України

Back to top button