Події

Андрій Костін: Ефективна робота антикорупційних інституцій – невіддільна скла…

Андрій Костін: Ефективна робота антикорупційних інституцій – невіддільна складова нашої великої Перемоги

▫️Генпрокурор Андрій Костін взяв участь у конференції «4 роки ВАКС: досягнення і виклики». Він зазначив, що Вищий антикорупційний суд є «пілотом», певним взірцем того, якою має бути уся судова система.

???? На початку повномасштабного вторгнення ні я, ні мої колеги не могли припустити, що під час великої війни буде стільки корупційних проявів. Але, на жаль, з часом вони почали зʼявлятися, зазначив Генпрокурор.

▫️Андрій Костін нагадав, що понад рік тому, розпочавши роботу на посаді, визначив два пріоритети для системи правопорядку: боротьба із зовнішнім ворогом – росією, та внутрішнім – корупцією. Активна робота триває за обома напрямами.

???? Наша велика Перемога будується з окремих маленьких перемог. І ефективна робота антикорупційних інституцій – невіддільна складова нашої великої Перемоги, – констатував він.

▫️Генпрокурор подякував за ефективну роботу САП, НАБУ і ВАКС у боротьбі з корупцією на найвищому рівні. Та додав, що не можна забувати й про середню та нижчу ланки посадовців, так звану «побутову корупцію», з якою люди стикаються у повсякденному житті.

???? Українці повинні бачити, що органи правопорядку захищають їх, захищають державу та спільне надбання. А ті, хто наважується красти та мародерити, мають розуміти, що покарання невідворотне. І це покарання значно переважить «вигоду», яку вони зможуть отримати злочинним шляхом, – наголосив Андрій Костін.

▫️Надзвичайно важливо посилювати спроможність усіх органів правопорядку у боротьбі з корупцією та зловживаннями. Адаптувати практики, а за потреби – законодавство. Зберігати та посилювати напрацювання, які вже є у антикорупційних інституцій, та поширювати найкращі практики на усю систему.

???? Працювати разом, аби бути міцним тилом для наших захисників та захисниць, забезпечити захист та гідне життя для всіх українців. Це наша спільна мета. І співпраця та взаємна підтримка – це те, що допоможе нам досягти цієї мети швидше, – зауважив Генпрокурор.

Back to top button