Події

Колишнього митрополита УПЦ (МП) судитимуть за виправдовування збройної агресі…

Колишнього митрополита УПЦ (МП) судитимуть за виправдовування збройної агресії рф проти України

????За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього настоятеля Києво-Печерської лаври за фактами виправдовування збройної агресії рф проти України та порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань (ч. 3 ст. 436-2, ч. 2 ст. 161 КК України).

????Розслідуванням встановлено, що будучи службовою особою релігійної організації – намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Чоловічий монастир Української Православної Церкви, обвинувачений представляв агресію рф як внутрішній громадянський конфлікт.

????У телефонних розмовах з вірянами своїми висловами він розпалював національну, регіональну та релігійну ворожнечі. Це підтверджено висновками відповідних експертиз.

????Священнослужитель робив заяви, які виправдовували дії держави-агресора. У своїх виступах він неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них.

????Також встановлено факти спілкування митрополита зі свідком у кримінальному провадженні, попри відповідну заборону на це у рішенні суду.

????Досудове розслідування – ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – УЗНД ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та ДЗНД СБУ.

Back to top button