Події

✅ Аналітики ТУ БЕБ в Одеській області під час моніторингу публічних закупівель…

Аналітики ТУ БЕБ в Одеській області під час моніторингу публічних закупівель виявили декілька ризикових тендерів, де виконавцем робіт виступала одна і та ж компанія.

➡️ Посадовці планували провести реконструкцію будівель пологового будинку в Одесі та дошкільного закладу в Березівському районі Одеської області.

❗️Вартість послуг становила понад 175 млн грн та 147 млн грн відповідно.

➡️ Аналітики Теруправління встановили, що для участі у тендері фірма-виконавець робіт завищила показники фінансової звітності. Мета таких дій полягала у штучному підвищенні фінансової спроможності компанії, оскільки це є одним з кваліфікаційних критеріїв передбачених у вимогах до закупівлі. Також у фірми була відсутня матеріально-технічна база та недостатня кількість працівників відповідної кваліфікації, що свідчить про неможливість виконання будівельних робіт власними силами.

❗️Крім того, компанія зареєстрована на непідконтрольній Україні території.

Аби не допустити неефективне використання та розтрату бюджетних коштів, аналітики Бюро направили лист замовникам з рекомендацією перевірити доцільність укладання договорів підряду. Після її розгляду замовники повідомили БЕБ про відхилення тендерної пропозиції учасника і скасування відкритих торгів.

❗️Таким чином аналітики Територіального управління БЕБ в Одеській області упередили розтрату 316 млн грн бюджетних коштів.

???????? FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 2 =

Back to top button