Події

⚡️ Американське інформаційне агентство Associated Press повідомляє, що росія обманом …

⚡️ Американське інформаційне агентство Associated Press повідомляє, що росія обманом залучає громадянок Африки, Азії та Латинської Америки до складання «Шахедів».

Основні тези статті:

▫️ рф заманює іноземок 18-22 років, рекламуючи в соцмережах можливість працевлаштування у сфері обслуговування та ресторанного бізнесу. Однак після прибуття вони змушені працювати на заводі в татарстані, де збирають ударні дрони, які використовують проти України.

▫️ Через нестачу робочої сили в росії, завод почав наймати дешеву іноземну робочу силу та навіть залучати учнів професійно-технічного училища.

▫️ Жінки скаржилися на тривалі робочі години, невиконані обіцянки щодо зарплати та навчання, а також роботу з хімікатами, які викликали плями і свербіж на шкірі.

▫️ Для програми проводилися рекрутингові заходи в Уганді, в тому числі були спроби заманити дітей із тамтешніх дитячих будинків.

☝️Попри пафосні заяви про непереможність, реальність така, що росія своєю війною проти України вичерпує людські ресурси. Це змушує кремль вдаватися до експлуатації іноземних громадян для підтримки своєї військової машини як в тилу, так і на фронті.

❗️Так, на початку серпня цього року стало відомо про вісьмох громадян Індії, які загинули на війні в Україні на боці окупантів, ще десятки намагаються достроково звільнитися з армії рф. За офіційними даними Непалу, воювати проти України поїхало щонайменше 200 їхніх громадян. Неофіційні ж цифри набагато більші.

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − 15 =

Back to top button