Події

​​4️⃣6️⃣3️⃣ доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнном…

​​4️⃣6️⃣3️⃣ доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню: ситуація станом на ранок 1 червня.

Сьогодні вночі противник знову застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер” по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури Київської області. Попередньо, силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України 10 з 10 ракет були знищені.

???? Протягом минулої доби ворог завдав 3 ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша інфраструктура.

⚔️ Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби підрозділи сил оборони відбили 21 ворожу атаку.

????‍???? Попри численні заклики з боку МАГАТЕ і світових лідерів, окупанти продовжують перетворювати тимчасово захоплений Енергодар Запорізької області на військово-логістичну базу. Так, завод “Нестандартного обладнання і трубопроводів” використовується загарбниками для ремонту військової техніки, а завод “Спеціальних конструкцій” і “Домобудівний комбінат” окупанти перетворили на склад військової техніки, зброї та боєприпасів.

???? Авіація сил оборони за минулу добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, з них 2 – по зенітно-ракетних комплексах.

???? Нашими захисниками було знищено 5 ворожих розвідувальних БпЛА.

???? Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 пункт управління, 1 артилерійський підрозділ на вогневій позиції, 2 склади боєприпасів та 2 станції радіоелектронної боротьби.

Підтримуйте ЗСУ!
???? Наближаємо перемогу разом!
???????? Слава Україні!

Загальні бойові втрати противника з 24.02.2022 по 01.06.2023 ????

Back to top button