Події

30 відсотків території України є потенційно небезпечними та потребують розміну…

30 відсотків території України є потенційно небезпечними та потребують розмінування,- Роман Примуш під час виступу в Європарламенті

20 вересня в Європарламенті відбулося засідання комітетів із закордонних справ (AFET), розвитку (DEVE) та безпеки і оборони (SEDE), де обговорювалося питання розмінування територій України, забруднених внаслідок російської агресії.

До засідання в онлайн-форматі долучився заступник Голови ДСНС України Роман Примуш.

???? «Україна нині є однією із найбільш замінованих країн у світі. Площа потенційно забруднених територій становить понад 174 тис. кв. км. На даний час сапери ДСНС вже виявили та знищили понад 430 тисяч боєприпасів. Одразу після звільнення територій від окупантів піротехнічні підрозділи розпочинають роботи з обстеження та розмінування населених пунктів. Пріоритетні напрямки – обʼєкти критичної інфраструктури та життєзабезпечення, сільгоспугіддя та екосистеми»,- зазначив заступник Голови ДСНС.

Зважаючи на величезні обсяги роботи штатна чисельність саперів Служби збільшилася майже втричі. Проте для пришвидшення робіт та безпеки самих піротехніків під час обстеження територій необхідна сучасна техніка та обладнання, у тому числі машини механізованого розмінування.

???? СайтFbTwInstaYouTube

Video is too big

Back to top button