Події

​170 сенаторам ради федерації федеральних зборів держави-агресора повідомлено про…

170 сенаторам ради федерації федеральних зборів держави-агресора повідомлено про підозру

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора 170 сенаторам ради федерації федеральних зборів рф повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та веденні агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України).

???? За даними слідства, будучи представниками влади, підозрювані взяли участь у засіданні ради федерації і підтримали ратифікацію Договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф і так званими «Донецькою та Луганською народними республіками», а також звернення президента рф про використання збройних сил рф за межами росії.

???? У жовтні 2022 під час засідання ради федерації федеральних зборів рф вони взяли участь у відкритому голосуванні щодо ратифікації договорів між рф та псевдореспубліками, а також окупованими Запорізькою та Херсонською областями про прийняття їх до рф та утворення у складі російської федерації нових «суб’єктів», а також відповідних федеральних конституційних законів.

???? У такий спосіб сенатори вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України. Ці дії призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також сприяли іншим представникам влади та збройних сил рф у веденні агресивної війни.

???? Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button