Події

3 – 10 листопада: Підсумки тижня #Воєнні злочини ⚖️ Судитимуть 11 військовослужбо…

3 – 10 листопада: Підсумки тижня

#Воєнні злочини
⚖️ Судитимуть 11 військовослужбовців рф, які в лютому-березні 2022 р. в Бучанському районі розстріляли автівки з мирними жителями, внаслідок чого загинуло шість осіб.
???? Повідомлено про підозру патріарху РПЦ у тому, що він одним із перших публічно підтримав агресію проти України та став її пособником.

#Колаборанти
⚖️ До 15 років позбавлення волі засудили колишнього мера Херсону – депутата міськради, який з початком окупації перейшов на бік ворога, сприяв агресії та став «губернатором» тимчасово окупованої частини Херсонщини.
⚖️ 15 років проведе за ґратами таксист, який використовував роботу для збору інформації про стратегічні об’єкти та коригував удари по Запоріжжю.

#СтопКорупція
⚖️ 5,5 років позбавлення волі – вирок колишньому посадовцю Держекоінспекції Карпатського округу за отримання хабаря від підприємця в обмін на зменшення штрафів і уникнення кримінальної відповідальності.
???? Повідомлено про підозру експосадовцям Міністерства оборони. За даними слідства, вони розтратили майже 1 млрд грн на закупівлях неякісної форми для української армії.

#ОрганізованаЗлочинність
???? В Кривому Розі зупинили роботу шахрайського кол-центру, що працював під виглядом букмекерської контори. Повідомлено про підозру 3 організаторам і 4 учасникам злочинної групи.
???? Повідомлено про підозру депутату однієї з райрад Вінниччини і трьом його спільникам у залякуванні місцевого підприємця і вимаганні у нього $9 000 неіснуючого боргу.

#СправаТижня
???? Судитимуть 5 співробітників «чорної роти Беркуту». Їх обвинувачують в участі у розстрілах під час Революції Гідності, внаслідок чого загинуло 48 мітингувальників, ще 90 отримали вогнепальні поранення.

#ПодіяТижня
???? Генеральний прокурор Андрій Костін провів робочу зустріч із представниками уряду, правоохоронних органів і громадських організацій для об’єднання зусиль у поверненні цивільних українців, яких незаконно утримує агресор.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button