Події

158 повідомлень про підозру та 76 вироків — результати роботи українських правоо…

158 повідомлень про підозру та 76 вироків — результати роботи українських правоохоронців у сфері протидії торгівлі людьми

???? З початку повномасштабного вторгнення повідомлено про підозру 158 особам за фактами, пов’язаними із торгівлею людьми. Загалом за цей період зареєстровано 382 кримінальних правопорушень цієї категорії. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила начальниця відділу Офісу Генпрокурора Ірина Горбань.

???? Вже з цих фактів у нас є встановлені особи повідомлено про підозру 158, стосовно 155 осіб скеровані до суду обвинувальні акти… Якщо говорити по видам експлуатації, то наразі зареєстровано 47 випадків сексуальної експлуатації, 44 випадки трудової експлуатації і близько 30 випадків втягнення у злочинну діяльність.

????Також правоохоронці знешкодили 12 організованих злочинних груп. Загалом судові вироки вже отримали 76 злочинців. Потерпілими від цих злочинів визнано 197 осіб, переважна кількість з яких — жінки та неповнолітні (64%).

????Офіс Генерального прокурора посилює взаємодію на національному та міжнародному рівнях для протидії торгівлі людьми. Рішенням Генерального прокурора минулого року створено спеціалізований відділ для протидії торгівлі людьми, триває розвиток співпраці з широким колом державних інституцій, громадських організацій та міжнародних партнерів.

???? У нас діє міжвідомча робоча група з питань виявлення, розслідування і припинення фактів торгівлі людьми. Як раз до складу цієї міжвідомчої робочої групи входять всі представники правоохоронних органів, в тому числі працівники Державної прикордонної служби. 

???? Основна мета нашої діяльності — це виявлення і розслідування кожного факту. Якщо ми знаємо про те, що відбувається ймовірний факт експлуатації наших громадян за кордоном, ми за допомогою наших колег з Європолу та Євроюсту повідомляємо про це компетентні органи іноземних держав для того, щоб вони відповідно відреагували.

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + fourteen =

Back to top button