Події

14 – 21 липня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини ⚖️ До 12 років позбавлення волі засуди…

14 – 21 липня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
⚖️ До 12 років позбавлення волі засудили російського військовослужбовця, який катував жителя с. Вишневе (Чернігівська обл.).
???? Повідомлено про підозру 14 військовослужбовцям рф (серед яких як рядові, так і генерал-майори, полковники і підполковник) в силовому розгоні мирної акції протесту під час окупації Херсону.

#Колаборанти
⚖️ 15 років ув’язнення – вирок за державну зраду одеситу, який збирав для фсб рф інформацію про навчання в Чорному морі, комплектування військових формувань, ситуацію в морських портах тощо.
⚖️ 15, 13 і 10 років за ґратами проведуть троє бойовиків «днр» і «лнр», які воювали проти Збройних Сил України.

#СтопКорупція
???? Колишньому керівнику держпідприємства оголошено про підозру в нанесенні 73,6 млн грн збитків при реконструкції столичної Поштової площі.
???? Депутата Одеської міськради (ОПЗЖ) – голову комісії з питань екології підозрюють в організації «схеми» отримання хабарів за дозволи на знищення дерев.

#ОрганізованаЗлочинність
???? Власниці та двом працівникам приватного банку оголошено підозру в організації нелегальних азартних ігор і легалізації майже 5 млрд грн через підставні підприємства.
???? В Києві викрито ватажка і 14 учасників злочинної організації. Їм оголошено підозру в підробці документів і захопленні нерухомого майна.

#ВирокТижня
???? Двох харків’ян засудили до 7 років позбавлення волі за викрадення і катування людини під час Революції Гідності.

#ПодіяТижня
???? Президент Центру допомоги жертвам катувань Саймон Адамс нагородив українських прокурорів премією Eclipse Award за роботу з притягнення до відповідальності причетних до тортур.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button