Україна

Грузини планують купити український банк

Інвестбанкіри оцінюють Піреус Банк від $12,5 до $17,4 млн

Один із найбільших банків Грузії TBC Bank планує купівлю українського банку Піреус Банк.

Потенційна вартість банку – до $17 млн, – інформує 1News з посиланням на Forbes.

Двоє з чотирьох, не пов’язаних між собою, співрозмовників на українському фінансовому ринку підтвердили інтерес грузинських банкірів до Піреус Банку в Україні.

Зі свого боку Піреус Банк також шукає потенційних покупців.

Співрозмовник із менеджменту Піреус Банку підтвердив, що банк справді проходить “неспішний due diligence”.

“Власники Піреус Банку хочуть активізувати процес продажу”, – підтверджує інвестбанкір, який брав участь в одній із нещодавніх операцій із продажу банку в Україні.

Фінансовий аналітик ICU Михайло Демків зазначив, що банк вже давно виставлений на продаж і греки скорочують свою присутність за кордоном.

Інвестбанкіри оцінюють Піреус Банк від $12,5 до $17,4 млн.

“Виправданим” такий діапазон також назвав ексзаступник директора департаменту фінстабільності НБУ Євген Дубогриз.

“Піреус, це не банк-ліцензія, а працюючий бізнес, хоч і не високорентабельний”, – зазначив фінаналітик ICU Михайло Демків.

TBC Bank (Tbilisi Business Centre) – банківська група в Грузії з часткою ринку майже 40% за кредитами та депозитами. Акції банку котируються на Лондонській фондовій біржі. Банк також інвестував у TBC Uzbekistan $22 млн і обслуговує роздрібних клієнтів через необанк Space.

Піреус Банк був заснований у 1994 році під назвою “Левада”. У вересні 2007 року грецький Piraeus Bank SA купив 99,6% акцій банку за $75,3 млн. Станом на 1 жовтня капітал Піреус Банку складає 671 млн грн. Він займає 37 місце за активами серед 71 банку в Україні.

Back to top button