Події

За незаконний перетин кордону у Батумі засудили до 4 років ув’язнення двох українців

Батумський міський суд в Грузії виніс рішення у справі проти громадян України Юрія Хомича та Володимира Дьяченка, які обвинувачуються у незаконному перетині грузинського державного кордону, – їм дали 4 роки позбавлення волі, повідомляє 1NEWS з посиланням на УНН.

У МЗС України таким рішенням розчаровані і викликали тимчасового повіреного Грузії.

Як повідомили у МЗС, 14 липня Батумський міський суд в Грузії виніс рішення у справі проти громадян України Юрія Хомича та Володимира Дьяченка, які обвинувачуються у незаконному перетині грузинського державного кордону. Вони нібито скоїли злочин, передбачений Кримінальним кодексом Грузії. Українців було засуджено до 4 років позбавлення волі.

У цьому контексті до Міністерства закордонних справ України був викликаний тимчасовий повірений Грузії в Україні. Йому було висловлено розчарування рішенням Батумського міського суду, яке українська сторона вважає несправедливим та таким, що не відповідає духу дружби і стратегічного партнерства України та Грузії, зазначили у відомстві.

“Не втручаючись у процес судочинства в Грузії, закликаємо грузинську сторону переглянути рішення Батумського міського суду та негайно звільнити громадян України”, – йдеться у заяві МЗС.

МЗС України та Посольство України в Грузії і надалі вживатимуть всіх необхідних заходів задля захисту законних прав та інтересів наших громадян, які скористаються своїм правом подати апеляційну скаргу, відповідно до законодавства Грузії, резюмували у відомстві.

 

 

 

 

Back to top button