Україна

Блогеру з “ДНР” повідомили про підозру у держзраді


Блогеру з ДНР повідомили про підозру у держзраді

Співробітники ДБР повідомили про підозру у державній зраді та підтримці держави-агресора громадянину України, пропагандисту так званої “ДНР” Андрію Лисенку.

 
Встановлено, що донеччанин веде активну пропагандистську діяльність проти суверенітету, незалежності та цілісності України на власних каналах у соціальних мережах, де його аудиторія сукупно перевищує 240 тисяч осіб. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.
 
Чоловік запропонував свої послуги як “місцевого рупора” щодо антиукраїнської пропаганди представникам країни-агресора. Зафіксовано його співпрацю із депутатом окупаційної адміністрації Донецької області, а також представником політичної партії Росії Справедливая Россия.
 
З моменту повномасштабної збройної агресії РФ пропагандист розміщує на своїх каналах антиукраїнську інформацію, просуває ідеї “Великої Росії”. У своїх матеріалах він дає максимально негативну оцінку діям української влади, Збройних сил України, принижує та дезінформує проукраїнсько налаштованих громадян.
 
Блогер підозрюється у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та у пособництві державі-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове слідство триває.
 
 
Нагадаємо, у Рівному суд засудив учасника “ДНР” до 13 років позбавлення волі.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button