Події

Юрій Бєлоусов про відповідальність військово-політичного керівництва рф: прий…

Юрій Бєлоусов про відповідальність військово-політичного керівництва рф: прийде час, коли кожен з них буде на лаві підсудних

????Ми намагаємось показати, що ніхто не сховається від правосуддя: ні ті, хто вчиняє катування, вбивства, сексуальне насильство, ані їх керівники, генерали, які фактично керують цими процесами. Ми впевнені, що правосуддя вміє чекати. І прийде час, коли кожен з них буде на лаві підсудних.

????Про це керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Юрій Бєлоусов розповів в інтервʼю Громадському радіо.

????Ми знаємо, що вони намагаються знищувати певні докази, і що вони дуже для них болючі. Були вже 4 ордери на арешт Міжнародного кримінального суду, які значною мірою побудовані на доказовій базі України. На них це впливає, і вони намагаються всіляко перешкоджати, або спотворювати нашу діяльність в публічному просторі.

????Звісно, ми будемо задоволені лише коли вони потраплять до рук правосуддя. Але ефект вже є. Багато хто з них сто разів подумає, перш ніж виїхати за межі росії до розвинених демократичних країн, знаючи, що правосуддя на них там чекає.

????124 країни, які є учасниками Римського статуту, мають затримати чотирьох осіб, на яких Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт. У нашій національній системі правосуддя набагато більше підозрюваних. 574 — у вчиненні воєнних злочинів. З них 113 вже засуджено нашими судами. За злочин агресії маємо 694 підозрюваних — це переважно найвищі посадові особи. Плюс 4 — Міжнародний кримінальний суд, 4 обвинувальних акти у Сполучених Штатах, 3 підозри в Литві. Це як сніжний ком набирає обертів, і кількість таких підозрюваних буде зростати.

▶️Дивитися повне інтервʼю.

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 + 15 =

Back to top button