Події

Викрито схему махінацій у банку “Хрещатик”

Напередодні запровадження у банку “Хрещатик” тимчасової адміністрації, з нього вивели більше двох мільярдів гривень через купівлю “(без)цінних” паперів, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

“Однією зі схем, реалізованих у банку, стало вкладення коштів у “(без)цінні” папери. У цей спосіб з нього виведено 2,3 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.

Прес-служба фонду пояснила, що банк здійснював операції з купівлі “(без)цінних” паперів компаній, що мають усі ознаки фіктивності. Це, наприклад, компанії, що не мають на балансі жодних активів, обігових коштів, часто зареєстровані за однією юридичною адресою, а у штаті мають всього кілька працівників.

На момент запровадження тимчасової адміністрації таких облігацій на балансі ПАТ “КБ “Хрещатик” було виявлено загалом на 2,3 млрд грн. При цьому, майже 85% з них виявились незабезпеченими, і у 91,8% випадків емітенти виявилися пов’язаними з банком особами. Після того, як термін погашення облігацій сплив, кошти банку повернуті не були, вказали у фонді.

За виявленими фактами до правоохоронних органів спрямовано 77 заяв, мета яких – стягнення збитків з акціонерів.

 

 

 

 

 

Back to top button