Події

В Одеській області викрили масштабну схему розкрадання бюджетних коштів з фонду соцвиплат

Виплати оформляли на людей, які будь-коли отримували соціальну допомогу, без їх відома

Служба безпеки України в Одеській області блокувала масштабне розкрадання бюджетних коштів, призначених для соціальних виплат.

Збитки держави через незаконне призначення допомоги становлять понад 5 мільйонів гривень, – інформує 1News.

За даними слідства, протиправна схема функціонувала у період 2018-2020 років. Організували її посадовці управління соціального захисту населення та охорони здоров’я Білгород-Дністровської держрайадміністрації та їх спільниця.

Виплати оформляли на людей, які будь-коли отримували соціальну допомогу, без їх відома.

Зараховувалися кошти на банківські картки для соціальних виплат, які виготовляли через «своїх» банківських співробітників.

Оперативники СБУ встановили, що працівниці районного управління соцзахисту населення та охорони здоров’я вносили недостовірні відомості до баз даних, виготовляли копії, необхідні для нарахування соцвиплат офіційних документів, та здійснювали незаконні нарахування.

Після призначення допомоги та затвердження виплатних відомостей, з метою отримання незаконно нарахованих коштів, до процесу зняття готівки в банкоматах посадовці залучали свою спільницю.

Під час 6 обшуків, проведених за адресами мешкання зловмисниць, правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та банківські картки з доказами протиправної діяльності.

Джерело: СБУ

Back to top button