Події

У Києві затримали директора держпідприємства на хабарі

За даними слідства, у грудні 2019 року директор держпідприємства висунув вимогу підприємцю у необхідності передачі особисто йому щомісячної плати у сумі 205 тис. гривень за пролонгацію договору щодо надання послуг з охорони майна та прибирання

У Києві затримали директора одного з державних підприємств при одержані неправомірної вигоди в сумі понад 500 тисяч гривень.

Про це повідомляє 1NEWS.

За даними слідства, у грудні 2019 року директор держпідприємства висунув вимогу підприємцю у необхідності передачі особисто йому щомісячної плати у сумі 205 тис. гривень за пролонгацію договору щодо надання послуг з охорони майна та прибирання.

У подальшому під час зустрічі з підприємцем посадовець висунув вимогу щодо надання йому 553 тисяч гривень за період з грудня 2019 року по лютий 2020 року.

Під контролем правоохоронців підприємець передав посадовцю обумовлену суму двома частинами. Під час передачі другого траншу у сумі 500 тисяч гривень директора держпідприємства затримали на території міста Києва.

Затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Джерело: УНН
Back to top button