Україна

У КМДА пообіцяли, що гаряча воді з’явиться в домівках киян протягом 3-4 днів

Гаряча вода у Києві з’явиться протягом трьох-чотирьох днів. Про це повідомили в прес-службі Київської міської держадміністрації (КМДА), пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua

“Сьогодні ми відновлюємо роботу ТЕЦ-6 та котелень. Протягом трьох-чотирьох діб послуга гарячого водопостачання відновиться в тих будинках, де вона була відсутня через відсутність газу”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що НАК “Нафтогаз України” і КП “Київтеплоенерго” підписали договір на постачання газу, який базується на світовій угоді, затвердженій Господарським судом міста Києва.

Це означає, що “Київтеплоенерго” буде отримувати газ на пільгових умовах, визначених урядом для виробників тепла, які забезпечують тепловою енергією населення та інших захищених споживачів. Одночасно з підписанням договору “Нафтогаз” надав “Київтеплоенерго” номінації на другу декаду жовтня. Отже, “Київтеплоенерго” має можливість відновити гаряче водопостачання в Києві та своєчасно розпочати опалювальний сезон.

Згідно з мировою угодою, “Київтеплоенерго” стає правонаступником за всіма договорами “Київенерго” з “Нафтогазом” і, відповідно, за борговими зобов’язаннями на суму близько 2,4 млрд грн.

Сторони погодилися, що питання штрафних санкцій, щодо яких ще не завершилися судові процеси, не є предметом регулювання мирової угоди і будуть вирішуватися окремо в судовому порядку.

Нагадаємо, що в квітні 2018 року завершилася майже 17-річна угода з ПАТ “Київенерго”: функція постачання гарячої води і тепла перейшла до комунального підприємства “Київтеплоенерго”, яке було спеціально створене для цієї роботи. Заборгованість за природний газ, що утворилася за період дії угоди з ПАТ “Київенерго”, спричинила відсутність газу на ТЕЦ і котельнях.

У результаті переговорів на рівні уряду України та розгляду питання в суді Києву вдалося досягти більш прийнятних умов для рішення заборгованості за газ: питання штрафів і пені вирішується окремо, а предметом переговорів є лише та заборгованість, що має джерела для компенсації.

Back to top button