Події

Провадження щодо Кузьміних – нардеп не прийшов на виклик до НАБУ – 1News

Сергій Кузьміних
Фото з відкритих джерел

Парламентареві мали вручити письмове повідомлення про підозру

Народний депутат від “Слуги народу” Сергій Кузьміних і його адвокат сьогодні не прийшли до Національного антикорупційного бюро, де нардепу мали вручити письмове повідомлення про підозру щодо кримінального провадження і провести допит. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” під час включення повідомила кореспондентка Тетяна Слюсар.

“Наразі ні нардеп, ні його адвокат до Бюро не прибули. Як нам повідомила речниця НАБУ Оксана Митницька, всю інформацію, яка у них була, вони висвітлили у ЗМІ: про повістку щодо сьогоднішнього засідання у НАБУ вони висвітлили у пресі, але ні Сергій, ні його адвокат ніяк на це не відреагували”, – сказала кореспондентка.

1News за темою: Спіймали на хабарі: “Слуга народу” Кузьміних виходить із фракції

Нагадаємо, нещодавно співробітники Національного антикорупційного бюро України викрили Сергія Кузьміних на одержанні хабаря в 558 тисяч гривень. За даними слідства, він сприяв укладенню контрактів із лікарнею у Житомирській області.

Пізніше генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру Сергію Кузьміних. За її словами, депутат використовував свої службові повноваження і вплив для правопорушень у сфері медицини. 

3 лютого стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України оголосило Кузьміних у розшук. Там зазначили, що знають про лікування депутата, однак ані він, ані його адвокатка не повідомляють про місцезнаходження підозрюваного.

Згодом народний депутат від фракції “Слуга народу” Сергій Кузьміних заявив, що не отримував повістку на допит і здивований оголошенням його у розшук. Про це він повідомив у Facebook.


Джерело

Back to top button