Події

Підготовка теракту в Києві – СБУ затримала завербованого білоруськими спецслужбами агента – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Правоохоронці затримали зловмисника на спробі підпалу автомобіля біля будівлі однієї зі столичних громадських організацій


фото з відкритих джерел

У Києві затримали місцевого жителя, який виявився завербованим агентом білоруських спецслужб. Він збирав інформацію про українських військових із прикордонних районів, готував теракт і організовував незаконні мітинги біля зарубіжних диппредставництв. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці затримали зловмисника на спробі підпалу автомобіля біля будівлі однієї зі столичних громадських організацій.

СБУ встановила, що зловмисник залякував представників ЗМІ та іноземних громадян. Для цього він залишав написи з погрозами та провокаціями біля їхніх помешкань у Києві та повідомляв про “мінування”.

Також він збирав інформацію про українських військовослужбовців з прикордонних районів.

1News за темою: В Одеській області спецслужби РФ планували теракти, – СБУ

Крім того, чоловік причетний до організації несанкціонованих “мітингів” поблизу зарубіжних дипломатичних представництв. Учасники цих заходів використовували деструктивну агітацію.

За попередніми даними, метою ворожого агента було розхитати внутрішньо-політичну ситуацію в Україні та дискредитувати її перед країнами ЄС та громадянами Республіки Білорусь.

Нагадаємо, що раніше в Україні затримали осіб, які планували масові заворушення. Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський розповів про підготовку проплаченої насильницької акції протесту в країні.


Джерело

Back to top button