Події

Обвинувачений у вбивстві журналіста на Черкащині давав хибні свідчення в іншій справі

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальний акт стосовно особи за фактом введення в оману органу досудового розслідування, поєднаного зі штучним створенням доказів захисту (ч. 2 ст. 384 КК України). Мова йде про справу вбитого на Черкащині журналіста Василя Сергієнка, повідомила 1News прес-служба Офісу Генпрокурора.

Слідством встановлено, що обвинувачений у викраденні та вбивстві журналіста Василя Сергієнка, для отримання прихильності судді, яка здійснює судовий розгляд цієї справи, у липні 2020 року надав слідчому неправдиві свідчення про дійсні обставини розголошення суддею одного з районних судів Черкаської області, яка обвинувачується у втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу, відомостей досудового розслідування в іншому кримінальному провадженні стосовно організаторів цих злочинів.

Таким чином він намагався створити штучні докази невинуватості судді.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим на смерть у лісі. У всеукраїнському об’єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов’язували  із журналістською діяльністю.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва: Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Романа Недибалюка та Віктора Горбенка.

У червні 2019 цей суд відпустив під домашній арешт Віктора Горбенка та Романа Недибалюка, а 2 серпня відпустив із СІЗО під домашній арешт й Вадима Мельника. У листопаді 2019 Мельника взяли під варту до 12 січня 2020 року.

24 січня 2020 року Офіс Генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт у справі вбивства журналіста та учасника Євромайдану Василя Сергієнка.

Державне бюро розслідувань 12 червня 2020 року провело обшук у будинку, який орендує родина колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, у рамках розслідування кримінального провадження про вбивство журналіста Василя Сергієнка.

«Обшуки проведені у ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом вчинення злочинною організацією викрадення 4 квітня 2014 року у Корсунь-Шевченківському та умисного вбивства журналіста Василя Сергієнка за місцями проживання одного з народних депутатів минулих скликань членів «Партії регіонів» (мова йде про Геннадія Бобова, якого підозрюють у причетності до зникнення та вбивства журналіста – ред. 1News), – зазначили у відомстві.

З’ясувалось, що Омелян з родиною винаймають будинок, що належить екс-депутату Геннадію Бобову

Back to top button