Події

Обстріл дитсадка в Станиці Луганській – Жозеп Боррель виступив із заявою – 1News

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель


The Guardian

ЄС закликає до негайного припинення триваючої ескалації насильства і висловлює вдячність Україні за її незмінну стриманість

Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель виступив із заявою у зв’язку з обстрілами дитячого садка в Станиці Луганській. Текст заяви опублікувала Зовнішня дипломатична служба ЄС.

“Європейський Союз рішуче засуджує обстріл дитячого садка в Станиці Луганській. Такий невибірковий обстріл цивільної інфраструктури абсолютно неприйнятний і являє собою явне порушення режиму припинення вогню і Мінських угод.

Європейський Союз закликає до негайного припинення триваючої ескалації насильства і висловлює вдячність Україні за її незмінну стриманість”, – йдеться в заяві.

Крім того, політик запевнив, що “як Європейський Союз, ми єдині в нашій непохитній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів”.

1News за темою: Міністр оборони пов’язав загострення на Донбасі з засіданням Радбезу ООН

Нагадаємо, незаконні збройні формування здійснили артилерійсько-мінометний удар по Станиці Луганській. Противник пробив стіну в дитячому садку, в результаті чого дві співробітниці установи отримали контузію. 

Обстріл почався сьогодні, 17 лютого, близько 9 ранку і тривав приблизно 40 хвилин. Зараз місцеві чекають повідомлення про початок “тиші”. Потерпілих доставили в лікарню, вони перебувають у шоковому стані. Серед дітей поранених і травмованих немає, оскільки снаряд потрапив до зали, де не проходили заняття.

Згодом стало відомо про обстріл залізничної станції Кіндрашівська-Нова. Внаслідок обстрілу було пошкоджено станцію та локомотивне депо.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу дитячого садка у Станиці Луганській та школи у Врубівці. Члени НЗФ вели прицільний обстріл для заподіяння втрат.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button