Україна

Міністр юстиції пояснив, чому потрібно мобілізувати ув’язнених


Міністр юстиції пояснив, чому потрібно мобілізувати ув язнених

В Україні кількість засуджених стрімко збільшується, а кількість виправних установ скорочується.

Мобілізація чоловіків, які знаходяться у місцях позбавлення волі, дозволить розв’язати одразу дві проблеми: перенавантаження в українських в’язницях та потребу української армії в поповненні бійцями. Про це у четвер, 18 квітня, в ефірі телемарафону заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

“Ми виграємо в двох аспектах. По-перше, в нас з’являться військові. В другому аспекті, нам не треба буде думати про те, як їх охороняти, годувати, дбати. Особливо, в умовах дефіциту ресурсів і в умовах обмеженої кількості в’язниць”, – сказав Малюська.

Він уточнив, що наразі кількість ув’язнених стрімко збільшується, особливо за рахунок колаборантів та зрадників, яких останнім часом систематично відправляють за ґрати. Натомість кількість виправних колоній зменшується.

“Ми на якомусь етапі можемо “луснути”, тому нам треба думати про те, як зменшувати кількість тих, про кого ми дбаємо в наших установах”, – зазначив Малюська.

“Відповідно, я можу сказати, що в нас кількість осіб на кожну установу з розрахунку на площу установи зростає, причому зростає істотно. Це велика проблема і її потрібно якимось чином вирішувати. Як довгостроково – я навіть не уявляю. Можливо, мобілізація стане цим рецептом, який нас спасе хоча б на рік чи на два”, – наголосив Малюська.

Верховна Рада 10 квітня прийняла за основу законопроєкт, який дозволятиме мобілізацію засуджених осіб. 

Мобілізація засуджених 2024: хто підлягатиме призову

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × four =

Back to top button