Події

Ліквідовано міжнародний шахрайських коллцентр – результат спільної операції у…

Ліквідовано міжнародний шахрайських коллцентр – результат спільної операції українських та чеських правоохоронців

????Прокурори Офісу Генпрокурора та слідчі Нацполіції спільно з правоохоронними органами Чеської Республіки ліквідували діяльність масштабного міжнародного коллцентру в Одесі.

????За даними слідства, з вересня 2022 року група осіб, до складу якої входили громадяни України та іноземці, на території м. Одеса організувала та забезпечила діяльність масштабного коллцентру.

????Учасники злочинної організації орендували офісні приміщення та діяли як фальшивий банківський оператор. Вони телефонували громадянам Чеської Республіки та, вводячи їх в оману, представлялися технічною підтримкою Чеського народного банку.

????Після цього переконували довірливих потерпілих в необхідності захистити нібито скомпрометований обліковий запис і для збереження грошових коштів перевести їх на інших банківський рахунок. Ці рахунки були зазделегідь підготовлені правопорушниками.

????На даний час встановлено, що потерпілим завдано збитків на загальну суму понад 5,5 млн грн, у Чеській Республіці задокументовано випадки шахрайства на понад 20 млн чеських крон.

????В рамках розслідування кримінальних проваджень, розпочатих правоохоронними органами України та Чеської Республіки, вже повідомлено про підозру 20 особам, 17 з них – іноземці.

????Трьом громадянам України інкриміновано створення й участь у злочинній організації та шахрайство (ст. 255, ст. 190 КК України). Їм повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.

????Також за результатами спільних з чеськими правоохоронцями заходів в Одесі затримано 6 іноземців.

????В ході проведених обшуків в Одесі та на території Чеської Республіки за місцем знаходження коллцентру, проживання підозрюваних, у їх автомобілях, а також за адресами інших осіб виявлено та вилучено 44 ноутбуки, 59 телефонів, майже півмільйона гривень, 80 тис доларів США, 1 тис євро, 7 автомобілів.

????Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen + four =

Back to top button