Події

✅ Детективи БЕБ повідомили двом службовим особам Дніпровської міської ради пр…

Детективи БЕБ повідомили двом службовим особам Дніпровської міської ради про підозру у розтраті бюджетних коштів, що були виділені на фінансування Програми сприяння територіальній обороні міста Дніпра на 2022-2026 роки.

❗️Зокрема директор Департаменту та начальник Управління міськради завдали збитки бюджету майже на 9 млн грн під час закупівлі військового та іншого обладнання.

➡️ Встановлено, що службові особи організовували закупівлі приладів нічного бачення, тепловізорів із лазерним дальноміром, генераторних установок тощо.

➡️ Усі проведені тендери були проведені без аналізу ринку, офіційним представникам та виробникам таких товарів письмові запити не надсилалися, що призвело до завідомо необґрунтованого завищення вартості товарів.

❗️Переможцями у тендерах ставали одні й ті ж самі компанії-прокладки (посередники). Загальна вартість тендерів склала понад 34 млн грн. А кожна така закупівля постачала товар за цінами на 30-100 відсотків вище від ринкових.

????Наразі службовим особам повідомлено про підозри.

???? Оперативний супровід здійснювали співробітники Департаменту стратегічних розслідувань НПУ. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Детальніше

???????? FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + fifteen =

Back to top button