Світ

Ізраїль ударив по Ірану – ЗМІ

Ізраїль ударив по Ірану - ЗМІ

Фото: Кадр із відео (ілюстративне фото)

Ізраїль атакував Іран

Запуски ракет відбулися після атаки Ірану минулої суботи, коли країна направила залп з понад 300 безпілотних безпілотних літальних апаратів і ракет до цілей по всій країні.

Вранці Ізраїль завдав ракетного удару по Ірану. Про це в п’ятницю, 19 квітня, з посиланням на високопоставленого чиновника США пише ABC News.

“Запуски ракет відбулися після атаки Ірану минулої суботи, коли країна направила залп з понад 300 безпілотних літальних апаратів і ракет до цілей по всій країні, раніше повідомляли ізраїльські військові чиновники. За словами офіційних осіб, усі, крім кількох, були перехоплені Ізраїлем та його союзниками”, – йдеться в публікації.

Видання наголошує, що атака Ірану сталася більш ніж через шість місяців після того, як терористи ХАМАС вторглися в Ізраїль 7 жовтня, після чого ізраїльські військові почали бомбардування сектора Газа.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху та військовий кабінет країни зустрічалися кілька разів після ударів по Ірану, і щонайменше два удари були раніше скасовані.

Нагадаємо, 14 квітня Іран здійснив масштабну атаку на Ізраїль ракетами і дронами у відповідь на недавній авіаудар по іранському посольству в Дамаску.

Згодом армія оборона Ізраїлю повідомила, що ППО перехопила 99% з понад 300 повітряних цілей, випущених Іраном.

У свою чергу начальник Генштабу ЗС Ірану Мохаммад Багері назвав операцію “успішною”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten − one =

Back to top button