Ексклюзивне

Ракетні удари по лівому берегу Києва: з’явились подробиці

5 червня 4 ракети вдарили по Дарницькому вагоноремонтному заводу, що розташований на лівому березі Києва. Поранення отримав залізничник. Ще одна ракета була збита українським ПВО і впала на територію заводу. Про це журналістам розповіли представники «Укрзалізниці», які проводили оперативний брифінг на заводі ввечері 5 червня, повідомляє кореспондент 1News.

Як зазначив член правління «Укрзалізниці» Євген Шрамко, росіяни зараз заявляють, що ракети були випущені по київському заводу, оскільки на ньому були військові об’єкти.

«ДВРЗ виконує ремонт рухомого складу для перевезення мирних вантажів, виробляє «мирні» вагони, зокрема зерновози. Завод знаходиться у густонаселеному житловому районі. Крім того, бомбосховище, яке є на заводі, ним користувалися люди з довколишніх будинків. Жодних військових об’єктів тут немає і не могло бути», – зауважує Шрамко.

Сергій Лещенко, який також входить до складу правління «Укрзалізниці» і водночас є радником глави Офісу Президента, зазначив, що інформація про військову інфраструктуру на заводі є прикладом пропаганди, яким РФ намагається виправдати власну агресію.

«Згадайте, як вони казали, що масові вбивства в Бучі та Ірпені виконували не вони, а українці самі розстрілювали своїх громадян. Допоки не були знайдені сателітні та дронові відео, які їх повністю викрили. Також вони казали, що і по краматорському вокзалу самі українці влучили. Потім вони казали, що українці самі підірвали театр в Маріуполі і таким чином вони намагались перекласти на Україну відповідальність за злочини, які вчиняє сама Росія. І зараз вони шукають виправдання своїй атаці на київський завод, який займається виготовленням продукції для української залізниці», – зазначив Лещенко.

Внаслідок ракетного удару по Дарницькому вагоноремонтному заводу зруйновані три цехи. Їх відновлення – неможливе. Вибуховою хвилею повибивало вікна в адміністративній будівлі.

Варто зазначити, що серед продукції, яку випускає ДРВЗ є зерновози, які вкрай важливі для логістичних цілей, поки Україну тимчасово відрізали від можливості доставляти грузи через порти.

Серед спікерів на заводі також був присутній народний депутат від «Слуги народу», член інфраструктурного комітету Верховної Ради Микола Тищенко. За його словами, він приїхав на завод, аби дізнатись, яка допомога потрібна і яким чином він як киянин може допомогти.

Також Тищенко додав, що зміг на власні очі переконатись, що на заводі немає ніякої військової техніки, про яку розповідають агресори.

В той же час він показав уламок однієї з російських ракет, яка влучила у ДВРЗ.

Євген Шрамко окремо зазначив, що якби ракети влучили по київському заводу в будній день, то була б справжня катастрофа, оскільки на підприємстві працює 668 людей.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі загальнонаціонального телемарафону 5 червня розповіла, що Київ є постійно під загрозою, оскільки саме столиця є головною ціллю росіян.

«Нам треба розуміти, що війна в гарячій фазі і Київ, як основна ціль Російської Федерації, нею і залишається», – зауважила Маляр.

За попередніми даними, ракети, які 5 червня влучили в Дарницький вагоноремонтний завод у Києві, були випущені з літаків Ту-95 з акваторії Каспійського моря.

Останній раз росіяни бомбили Київ 28 квітня, коли постраждав район Лукьянівки. Тоді загинула одна людина – журналістка Віра Гирич.

 

1NEWS

Back to top button