Ексклюзивне

Рада fashion week: депутати без шкарпеток, але в кросівках з вовни мериноса (фоторепортаж)

Літо нарешті почало радувати теплом, а отже час змінювати гардероб. Про це не забувають і народні депутати. Кореспонденти 1News помітили, що чоловіки, нардепи дев’ятого скликання, відрізняються від колишніх депутатів більш вільним стилем одягу, однак його вартість часом тотожна туфлям зі шкіри крокодила, які так полюбляли попередники. Цього тижня ми вирішили дослідити літній гардероб народних обранців.

Знаний поціновувач кросівок, лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія цими днями ходив до Верховної Ради у кедах французького демократичного бренду Veja. Коштують такі близько 100 доларів і стали хітом сезону весна-літо 2021.

Зокрема в таких же кедах ходить перша леді України Олена Зеленська. Їх вона вдягала під час візиту до Франції. Деякі ЗМІ, побачивши фото Зеленської з Версаля, припускали, що на ній кросівки марки Louis Vuitton, оскільки збоку на них нашита буква «V», але насправді вони відносяться до більш демократичної категорії брендів.

В той же час колишній колега Арахамії по фракції, депутат Олександр Дубінський цього тижня взував значно дорожче взуття. Так, 15 червня він був у кросівках Yeezy boots, які випускає колишній чоловік Кім Кардашьян та екс-кандидат в Президенти США Каньє Вест. Коштують такі близько 10 000 гривень та теж вважаються досить модними.

Кросівки цієї марки носить також нардеп зі «Слуги народу» Микола Тищенко, який цього тижня побився з представником «Опозиційної платформи – За життя» Іллею Ківою.

До речі, ця бійка стала першою за дев’яте скликання Верховної Ради.

Хоча спортивне взуття дозволяє одягати світлі шкарпетки, для Дубінського такий вибір був не дуже вдалим, оскільки він був у костюмі. За етикетом бажано, щоб шкарпетки були трохи темніше штанів. Якщо штани світлі, а туфлі темні, варто вибрати шкарпетки в колір брюк, але на кілька тонів темніше.

Свій образ 15 червня Дубінський доповнив окулярами Kenzo за 212 доларів. Хоча і в цьому випадку він відійшов від модних правил, оскільки носити окуляри на футболці вважається моветоном.

Схожого модного ляпу припустилась екс-прес-секретар Президента Юлія Мендель під час візиту Глави держави до Парижа у квітні 2021 року. Вона повісила сонцезахисні окуляри на груди, чим викликала кепкування у соціальних мережах.

Вочевидь Дубінський зрозумів, що з модним образом 15 червня «сів у калюжу», тож наступного дня він прийшов до Верховної Ради у футболці Paris fashion week, яку ймовірно одягнув для гумору.

Цього тижня переважна більшість депутатів-чоловіків приходили в парламент у спортивному взутті. Зокрема ми помітили нардепів у кросівках брендів Billionаre та Barracuda. Перші виконані зі шкіри оленя та декоровані гербом бренду. Вартість схожих на ці італійські кросівки складає 390 євро або майже 12,5 тисяч гривень.

Кросівки Barracuda, які вдягнув інший нардеп, коштують дещо дешевше – 9800 гривень.

Кореспондент 1News також звернув увагу на те, що багато депутатів стали носити взуття без шкарпеток та повністю оголювати щиколотку. Насправді, таке допускається, однак навряд чи Верховна Рада підходяще місце для подібного «піжонства».

Однак всіх «переплюнув», принаймні за ціною взуття, депутат, що прийшов у кросівках бренду Zegna. Його модель до знижки коштувала 650 доларів. «Надтонка вовна мериноса піддається особливому процесу обробки, результатом якого є більш досконала тканина. Активний теплообмін і повітропроникні властивості, а також комфорт і зручність ідеально підходять для спортивного повсякденного одягу і взуття», – говориться в описі моделі.

Бренд Zegna більш відомий своїми дорогими костюмами, які обирають для себе найбагатші люди світу. За часів президентства Віктора Януковича Ermenegildo Zegna був одним з найулюбленіших «ділових» брендів для представників української влади поруч із Brioni та Zilli.

Також цього тижня багато депутатів приходили на пленарні засідання у футболках збірної України з футболу. Таким чином вони підтримали наших футболістів, які зараз грають на чемпіонаті Євро-2020. Ці футболки стали справжнім символом, оскільки на них намальована карта України, включаючи окупований Крим, а на комірці вишите офіційне українське футбольне гасло «Слава Україні! Героям Слава!».

Ярмарку марнотратства у Верховній Раді цього тижня доповнили десятки букетів квітів, які депутати принесли, аби привітати з Днем народження представницю «Слуги народу» Юлію Гришину.

Втім не всіх колежанки по парламенту оцінили такий щедрий жест. Зокрема, депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко вважає, що «слуги народу», витрачаючи тисячі гривень на букети, перетворили Верховну Раду на філію Бессарабського ринку. «Час від часу вони (депутати від «Слуги народу» – ред.) організовують в парламенті парад букетів, змагаючись в довжині, кількості і вартості цих радянських оберемків. З подивом спостерігала це марнотратства останні два роки. Несмак, нарочите барство і демонстрація нескромності, перетворення ложі уряду на квітковий ларьок, вражають. Ці клумби тягнуть на річну зарплату вчителя чи лікаря. Нові обличчя привнесли абсолютну аморальність навіть в таку милу традицію – привітання колег з днем народження», – вважає Геращенко, яку підтримали багато її однопартійців.

Попри те, що більшість депутатів цього скликання прийшли до парламенту під гаслами «нових облич», на жаль, часом їх вибір надто дорого одягу, взуття та аксесуарів нічим не відрізняється від любові попередників до крокодилячих туфель.

1News

Back to top button