Ексклюзивне

Передноворічна Рада: бійки, привітання та «залізна людина» (фото, відео)

20 грудня Верховна Рада України провела останнє пленарне засідання в цьому році. Передноворічний тиждень виявився багатим на події: тут і бійки, і блокування трибуни, і заворушення біля будівлі парламенту. 1News зібрало найцікавіші події та яскраві фото останнього сесійного тижня роботи народних депутатів.

Найбільш насиченим на події виявився вівторок 17 грудня. Цього дня поблизу будівлі Верховної Ради були організовані одразу декілька мітингів. Зокрема, одні протестувальники виступали проти запровадження ринку землі, інші представляли інтереси профспілок, а ще одна група – власники «євроблях» – автомобілів на європейській реєстрації.

Серед противників скасування мораторію на продаж землі дуже активними були представники «Національного корпусу». Фото молодиків у спортивному одязі, які завзято билися з правоохоронцями, облетіли всі ЗМІ.

У багатьох користувачів соціальних мереж викликало сумнів те, що ці хлопці дійсно є представниками аграрного сектору. Як би там не було, але активні протести змусили владу відкласти розгляд законопроекту про запровадження ринку землі на наступний рік.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи сутички біля парламенту, побачив в них політичні гасла. «Кожен має право на мирне зібрання. Кожен має право висловити думку. І кожен має нести відповідальність, якщо від його дій страждає інший. Дискусії про законодавчі ініціативи не повинні порушувати закон. Я поважаю думку українців, впродовж місяців ми слухаємо пропозиції стосовно реформ. Однак на мітингу щодо закону про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла. Через них постраждали і мітингарі, і поліцейські… Влада, як і обіцяла, вносить між першим і другим читанням правки в закон про землю на основі обговорень з українцями… І саме так Україна буде рухатися до кращого життя, попри опір старих еліт», – зауважив Зеленський.

***

Не менш бурхливо відбувались події на засіданні агарного комітету Верховної Ради 18 грудня. Обговорення законопроекту про обіг землі переросло у потасовку народних депутатів. Зокрема, нардеп від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива, в якого знайшли довідку з психлікарні, активно розштовхував інших депутатів. У стані афекту він навіть ледь не побив свого колегу по фракції Нестора Шуфрича.

https://www.facebook.com/yevheniya.khudzik/videos/10159178540937598/

В той же час лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко показово розкидала папери по комітету.

https://www.facebook.com/bogdan.aminov/videos/2621954408082363/

Коментуючи журналісту, як їй вдалося «з такою харизмою розкидати папірці», Юлія Володимирівна зазначила, що «це просто папірці, в яких немає нічого законного».

https://www.facebook.com/bogdan.aminov/videos/2622024478075356/?__xts__[0]=68.ARD4SBA7LLN9YZjKHDQvNDLX_DGjaFJ_Mw8QYcH5qzik8Jo37FmePnJ2zCxIPr4ofr1YNtzZtqAVP8w-0MwyPmnE0VM-p-EHC83gsj8z30CiC7Aw8Vyj6k-Dv02VzO3-BYyfyyXzAWkpviDWUWPgmXL9eET8HG7z-dy2Nffxi4RdHCeoguQjmTMVbmeG4ISda-pQUpZwOs4jXZAzYSeWIKu4fcgJ&__tn__=-R

На тому ж засіданні аграрного комітету дуже кумедно було спостерігати, як поруч із Юлією Тимошенко стояла депутатка від «Опозиційної платформи – За життя» Наталія Королевська. До 2012 року вона була членом БЮТ, однак коли депутати масово стали тікати від Тимошенко в період президентства Віктора Януковича, Королевська приєдналась до «регіоналів» і навіть стала міністром соціальної політики. З того часу жінки відверто зневажають одна одну.

За словами джерела 1News, наближеного до Королевської, ще перебуваючи у лавах БЮТ, вона відверто заздрила стилю та політичній вазі Юлії Тимошенко. Особливо це почуття посилилось, коли Тимошенко потрапила на обкладинку модного журналу «Elle». Саме конкуренція з Юлією Володимирівною спонукала Королевську перейти на бік «регіоналів», адже політичної перспективи для себе у БЮТ вона не бачила.

***

Середа 19 грудня у народних депутатів пройшла під знаком святкування Дня святого Миколая. Майже в кожного на столі можна було помітити шоколадні цукерки, подарункові набори та листівки.

Так, депутат від «Слуги народу», ресторатор Микола Тищенко був помічений за роздачою солодких подарунків.

У члена депутатської групи «За майбутнє» Ігоря Колихаєва на столі стояв симпатичний сніговик.

А депутати від «Слуги народу» раділи листівкам з новорічними привітаннями.

Цього ж дня кореспондент 1News помітив у сесійній залі чергового «модника». Нардеп від «Слуги народу» Остап Шипайко прийшов на роботу в кросівках Fendi Think з колекції 2018 року.

В інтернет-магазинах такі можна придбати за 773 дол., або за 18 000 гривен за нинішнім курсом. І це вже зі знижкою. Повна ціна снікерів зі шкіри молодого теляти складає 824 долара.

Додамо, що Шипайко запам’ятався тим, що у вересні 2019 року прийшов до Верховної Ради у футболці з Капітаном Америкою.

***

До речі 20 грудня у сесійній залі був ще один нардеп-поціновувач всесвіту Marvel. Так, представник фракції «Слуга народу» Віталій Безгін вдягнув футболку із зображенням Залізної людини.

Дещо сумний в останні дні року був «слуга народу» Гео Лерос. Він крутив в руках папірець із сумним виразом обличчя і його дії нагадували скручування «косячка».

Дуже дивним журналістам 1News здалося те, що на робочому столі депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Сергія Ларіна 20 грудня був приклеєний документ з фотографією нардепа від «Слуги народу» Дмитра Припутня.

Документ схожий на персональну картку, текст на якій написаний корейською мовою. Зазначимо, що Припутень є співголовою групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Корея, до якої також входить Ларін.

А от депутат від «Слуги народу» Андрій Холодов, який є кумом дружини Віктора Медведчука, вразив товщиною свого гаманця. Нагадаємо, нещодавно журналісти викрили Холодова на лобіюванні тютюнового бізнесу, хоча він це повністю заперечує. Також його ім’я називали серед кандидатів на посаду глави Київської міської державної адміністрації.

Загалом останні дні роботи в цьому році депутати зустріли в атмосфері свята, мандарин та шоколаду. Цукерок «Рошен» при цьому в Раді не спостерігалось. Складні питання, як-то ринок землі чи легалізація ігорного бізнесу вирішили перенести на наступний рік.

1News

Back to top button