Ексклюзивне

Друга «Юзіка» з Інституту раку можуть призначити головою однієї з областей (фото)

Заступник директора Національного інституту раку, в якому правоохоронці розслідують корупційні схеми, може очолити одну з областей. Таку можливість обговорював зі співрозмовником депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Юрченко.

Кореспондент 1News 4 грудня зафіксував, як Юрченко переписувався з абонентом, який підписаний у нього як «Maks». Саме він повідомив народному депутату, що кандидатуру заступника директора Інституту раку розглядають на посаду очільника однієї з областей.

Більше того, співрозмовник депутата зазначив, що той «друг Юзіка» – депутата від «Слуги народу» Юрія Корявченкова.

На сайті Інституту раку зазначено, що директором установи є Олена Колеснік.

В неї є чотири заступники: Сергій Коровін, Олександр Яцина, Андрій Лукашенко та Руслан Ткаченко.

Як з`ясували журналісти 1News саме Ткаченко товаришує з депутатом Корявченковим. Зокрема на його сторінці у Facebook зазначено, що в нього у друзях є дружина Юзіка – Тетяна. Та сама, яку Корявченков влаштував до себе помічницею на громадських засадах.

Також Ткаченко товаришує з іншими депутатами від «Слуги народу».

Нагадаємо, нещодавно Інститут раку потрапив у корупційний скандал.

12 вересня журналістка Яніна Соколова, яка лікувалась в Інституті раку, публічно заявила про корупцію в установі. Вона звинуватила директорку закладу Олену Колеснік у хабарях та війні проти головного лікаря Андрія Безносенка.

https://www.facebook.com/yanina.sokolova/posts/2719211041423645

Міністр охорони здоров`я Зоряна Скалецька взяла справу під особистий контроль, а її заступник Михайло Загрійчук ініціював аудит Національного інституту раку за 2019 рік.

16 серпня столичною прокуратурою спільно з Нацполіцією були проведені обшуки у службових осіб Національного інституту раку.

Згодом Прокуратурою міста Києва за результатами розслідування корупційних схем, організованих службовими особами Інституту, повідомлено про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інститут раку Аркадію Висоцькому та лікарю-онкологу Олександру Шепелю, причетним до заволодіння коштами онкохворих громадян.

У ході досудового розслідування було установлено, що завідувач поліклінічного відділення Національного Інституту Раку, достовірно знаючи про те, що згідно з чинним законодавством України, медична допомога в державних чи комунальних закладах охорони здоров’я надається виключно безоплатно, спільно з лікарем-онкологом організував та створив умови, за яких пацієнти не мали можливості скористатись своїм правом на безоплатну медичну допомогу.

Так, зловмисники переконували пацієнтів, що кількість медичних препаратів, закуплених за державні кошти, дуже обмежена. Тож за сприяння в отриманні безкоштовних ліків медики вимагали від пацієнтів грошову винагороду, у тому числі під виглядом благодійної допомоги, у сумі від 1 500 до 18000 гривень за один курс хіміотерапії.

Крім того, вказані посадовці надавали вказівки іншим лікарям, яким чином проводити консультації з пацієнтами та їх родичами, щоб змусити їх сплачувати кошти за ліки, які вони мали б отримувати безоплатно.

На даний час у кримінальному провадженні встановлено 7 потерпілих, яким завдано матеріальних збитків на суму близько 40 000 гривень.

https://www.facebook.com/kyiv.gp.gov.ua/videos/2974565269284183/

У вересні Голосіївський суд Києва обрав запобіжні заходи у вигляді перебування два місяці в СІЗО або застави у розмірі 160 560 гривень лікарю Національного інституту раку Олександру Шепелю та завідувачу поліклінічного відділення Аркадію Висоцькому.

Після обшуків в Інституті раку стало відомо, що від посади відсторонений головний лікар Олександр Безносенко. Він особисто у своєму звільненні звинувачує директора Інституту Олену Колеснік.

Видання TheBabel у листопаді писало, що до складу комісії, що відсторонила Безносенка, входять люди, які можуть бути причетні до порушень в інституті. Наприклад, голова службової комісії Руслан Ткаченко одночасно є заступником директора з адміністративно-господарської роботи та головою тендерного комітету НІР, до якого в аудиторів були зауваження.

Нагадаємо, ймовірно саме про цього Ткаченка, як кандидата на посаду голови однією з областей, переписувався народний депутат Олександр Юрченко з невідомим співрозмовником 4 грудня.

Додамо, що станом на сьогодні лише одна область України залишається без офіційного голови ОДА. Це – Сумська. Зараз керує Сумщиною тимчасово виконуюча обов`язки Ірина Купрейчик.

Зазначимо, що Юрій Корявченков (Юзік) за останні місяці декілька разів потрапляв у скандали.

16 жовтня кореспондент 1News зафіксував, як він розповсюджував квитки на концерт 95 кварталу прямо в сесійній залі Верховної Ради.

3 грудня Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила досудове провадження після публікацій у ЗМІ аудіозапису розмови ймовірно депутата від «Слуги народу» Юрія Корявченкова з поліцією Кривого Рогу.

За заявою начальника третього відділу САП Василя Кричуна, справу відкрили за ознаками пропозиції, обіцянки чи надання службовій особі неправомірної вигоди для неї чи третіх осіб за вчинення чи невчинення певних дій.

Аудіозапис опублікував у своєму Telegram-каналі депутат Антон Поляков, якого нещодавно виключили з фракції «Слуга народу».

В розмові між Корявченковим та поліцейськими кілька разів згадується Державне бюро розслідувань, а також обговорюється можлива протекція для певних призначень на посади. Також на цих записах обговорювали екс-заступницю міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Олександру Клітіну, яку за даними співрозмовників нібито призначили на посаду «за інтим».

Юрій Корявченков згодом підтвердив, що у вересні спілкувався з правоохоронцями Кривого Рогу, проте заявив, що розмова стосувалася нелегального грального бізнесу та боротьби з наркоторгівлею. В коментарі виданню «Новое время» він заперечив, що погрожував залучити правоохоронні органи проти опонентів чинної влади.

1News

Back to top button