Україна

Міноборони допускає закінчення війни до кінця року


Міноборони допускає закінчення війни до кінця року

Перемога України цілком можлива найближчими місяцями за двох умов, вважає міністр оборони Олексій Резніков.

 
Війна, яку Росія розв’язала в Україні, може закінчитися перемогою Києва вже до кінця року. Це можливо за умови злагодженої допомоги від партнерів та посилення економічного тиску на РФ. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю ВВС, опублікованому у п’ятницю, 15 липня.
 
За словами чиновника, раніше західні країни не поспішали за допомогою, оскільки сумнівалися в українській обороні та допускали реальність кремлівських тез про “захоплення Києва за три дні”.
 
“Але коли вони повірили, що перемога України є абсолютно реалістичним планом, вони захотіли стати співучасниками цієї перемоги”, – вважає глава Міноборони.
 
Він висловив думку, що війна в Україні, справді, може закінчитися до кінця року. Це можливо у випадку, якщо допомога союзників буде синхронізована з контратаками армії, а санкційний тиск на Росію посилиться.
 
“Навіть з військової точки зору, це абсолютно реалістичний план – звільнення, щонайменше, наших територій, станом на 23 лютого 2022 року”, – вважає Резніков.
 
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що завершити військову частину війни Росії проти України можна до кінця цього року.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button