Україна

1News авіації, SkyUp посадка літака, Turkish Airlines – повітряний простір – 1News

Як повернути кошти за рейси в Україну та брати квитки найближчим часом

Топ-новина

Топ-новина

Надзвуковий пасажирський літак
Фото з відкритих джерел

1News про закриття авіапростору України з 13 лютого спричинили чимало галасу. Першим від них постраждав український лоукостер SkyUp. При здійсненні рейсу з Португалії в аеропорт Бориспіль Boeing 737-800 літак авіакомпанії здійснив вимушену посадку в Кишиневі.

Водночас уже сьогодні ситуація дещо краща. Певні авіакомпанії запускають більше рейсів, інші – йдуть на поступки пасажирам. До того ж є вірогідність, що на цивільну авіацію чекає трансформація в глобальних масштабах. Що відбувається в Україні сьогодні та що чекає пасажирів світу у майбутньому, читайте далі у нашому матеріалі.

Чи буде SkyUp літати надалі?

Після переговорів із лізингодавцем українська авіакомпанія SkyUp повідомила, що надалі працюватиме в штатному режимі. Про це повідомив генеральний директор SkyUp Airlines Дмитро Сєроухов.

“Перемовини зі страховиками були складними, й наші закордонні партнери продовжують регулярно оцінювати власні ризики й вести моніторинг ситуації. Однак зараз спільними зусиллями з Міністерством інфраструктури України та урядом ми зуміли досягти результатів — польоти в Україну залишаються безпечними й захищеними. Це чудовий приклад ефективної співпраці бізнесу й держави, але головне – гарантія всім пасажирам, що вони можуть спокійно планувати подорож”, – додав він.

Наразі продаж квитків знову відкритий на усі рейси.

1News за темою: Покататися на лижах досхочу: Топ гірськолижних курортів Європи, де варто відпочити цієї зими


Фото з відкритих джерел

Turkish Airlines – повернення квитків та інші дати

Турецька авіакомпанія Turkish Airlines дозволила усім пасажирам, які хотіли летіти в Україну, змінити бронювання чи повернути гроші за квитки. Зробити це можна до 28 лютого.

Відтак клієнти, які планували подорож до Одеси, Києва, Запоріжжя, Миколаєва, Львова та Харкова періодом з 13.02 до 28.02.2022, мають додаткові права.  

Змінити бронювання безкоштовно можливо на таких умовах:

  • Новий рейс має бути для того ж самого маршруту та салону;
  • Запитувана дата польоту має бути не пізніше за 31.03.2022;
  • Зміна маршруту можлива за правилами оригінального тарифу.

Натомість повернення коштів доступне лише за невикористані квитки. Якщо ви використали квиток лише частково, то гроші можна отримати за решту.

Якщо бажаєте змінити бронювання чи повернути кошти, потрібно звертатися до офісів продажу Turkish Airlines, кол-центрів, а також агентств, де було придбано квиток.

Літак Turkish Airlines
Фото з відкритих джерел

AirBaltic – нові рейси зі столиці України

Латвійська авіакомпанія AirBaltic назначила два додаткових рейси Київ – Рига. Таке рішення було прийняте у зв’язку із різким загостренням попиту. Вони назначені на сьогодні та завтра.

Тому авіакомпанія буде літати до Риги цього тижня щоденно. Також заплановані рейси до Вільнюса на сьогодні, четвер і суботу зі столиці. У авіакомпанії зазначили, що постійно оцінюють поточну ситуацію та готові за потреби скоригувати розклад польотів.

Літак airBaltic
Фото з відкритих джерел

WizzAir та МАУ – робота в штатному режимі в “Борисполі” і не лише

Українське небо сьогодні залишається відкритим. Про це заявив директор аеропорту “Бориспіль” Олексій Дубревський у ефірі програми “Право на владу”. Також він додав, що угорський лоукостер WizzAir та українська авіакомпанія Міжнародні українські авіалінії відновили продаж квитків у повних масштабах. Крім того, усі українські аеропорти працюють в штатному режимі.

1News за темою: Топ національних парків України для відпочинку взимку: Де шукати неймовірні пейзажі

Літак WizzAir
Фото з відкритих джерел

Новий літак пасажирської авіації

У 2025 році в США планують випробувати ще один надзвуковий пасажирський літак. Про це повідомляє РБК-Україна. Це проєкт американського стартапу Boom Supersonic. Конструктор обіцяє вже незабаром покатати клієнтів на літаку (УПС) Overture. United Airlines продемонструвала готовність придбати до свого парку 15 бортів Boom, а тому надала 3 мільярди доларів денверському розробнику.

Проте експерти авіації скептично ставляться до подібних новин. Вони вказують на два основних фактори. Перший – це економічна невигідність таких проєктів у минулому. Другий – безпека пасажирів. У різний час траплялися катастрофи з літаками Ту-144, Concorde тощо. Утім, у обох випадках причиною цього були помилки в експлуатації.

Також питання викликають заяви компанії. Там заявляють, що літак будуть літати не на гасу, а на синтетичному екологічно нейтральному паливі. Воно є набагато дорожчим, та й виробляється не в тих обсягах, щоб вистачало бодай на 16 літаків.

Літак Overture
Фото з відкритих джерел

Нагадуємо, що раніше виходив матеріал про нові правила подорожей з “МАУ”, в якому розповідається про актуальні зміни для пасажирів.

Також є матеріал про бюджетний відпочинок на Балі, де можна прочитати про актуальні ціни на авіа, оренду житла на найцікавіші місця острова.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button