Цікаве

Туніс посилив правила в’їзду, а Таїланд відкрився для туристів із 63 країн: подробиці

Уряд Тунісу знову почав змушувати іноземців робити ПЦР-тест на COVID-19 і дотримуватися 7-денного карантину після перетину кордонів. Натомість Таїланд навпаки – відкрив свої кордони для туристів із 63 країн, не наполягаючи на самоізоляції, проте Україна в цей перелік не ввійшла.

Переглянуті правила в Тунісі почали діяти 27 жовтня, тоді як Таїланд почав впускати нових туристів із понеділка, 1 листопада. Які нововведення чекати українцям.

Правила в’їзду в Туніс

Оновлені правила у Тунісі стосуються як вакцинованих туристів, так і тих, хто відмомився робити щеплення, повідомляє 1News. Нагадаємо, що 16 жовтня уряд дозволив не робити тест на коронавірус під час в’їзду в країну, проте через 11 днів переглянув рішення.

Для того, щоб відвідати країну, мандрівникові потрібно показати негативний тест на COVID-19 з QR-кодом, зроблений не більш ніж за 72 години до початку реєстрації. Окрім цього, гостям необхідно заповними спеціальну форму в Tunisian Travel Locator.

Зазначається, що дітям до 12 років не потрібно тестуватися на коронавірус, проте доведеться відсидіти 7 днів у готелі. Усі невакциновані іноземці, яким виповнилося 18 років, зобов’язані теж провести на ізоляції тиждень.

Вакциновані гості змушені показати тільки негативний ПЦР-тест, щоб вільно подорожувати країною.

Зміни також стосуються туристів, які подорожують із туроператором.

Уряд Тунісу посилив правила в'їзду

Правила в’їзду в Таїланд

Про те, як з 1 листопада потрапити на територію Таїланду – пише Тасс. Зміни стосуються тільки вакцинованих гостів.

Уряд країни розширив список іноземних громадян, яким дозволено в’їзд із 2 дозами вакцини, визнаної ВООЗ. Тепер туристи з В’єтнаму, Індії, Індонезії, Кувейту, Лаосу, Люксембургу, Мальдів, Монголії, М’янми, Непалу, Оману, Румунії, Словаччини, Тайваню, Філіппін, Хорватії, Шрі-Ланки зможуть без перешкод пересуватися країною, не відбувши 10 днів самоізоляції.

Громадянам із зазначених вище країн потрібно буде провести одну ніч у готелі, щоб дочекатися результатів тесту на коронавірус, який вони зроблять після перетину кордонів.

Українців досі немає в переліку, тому їм доведеться:

  • Зареєструватися в новій системі Thailand Pass і надати свої персональні дані.
  • Тестуватися на COVID-19.
  • Вакциновані громадяни повинні провести 7 днів у спеціально встановленому місці, а невакциновані – 10 днів.
  • Наприкінці карантину знову пройти тест на коронавірус.
Уряд Таїланду спростив правила в'їзду для нових країн

 

Джерело: TTG, Тасс

Back to top button