Україна

На Донбасі викрили чоловіка, який проводив примусовий призов до лав членів НЗФ – 1News


СБУ

Зловмиснику заочно повідомили про підозру та оголосили в розшук

На Донбасі викрили жителя Луганська, який очолив “військовий комісаріат ЛНР” та організовував примусовий призов до лав НЗФ. Про це повідомляє Служба безпеки України. 

“Зловмисник керував мобілізаційною роботою в цілому: організовував постановку мешканців окупованого обласного центру на “військовий облік”; проводив військові збори; зараховував місцевих мешканців до так званого “резерву народної міліції ЛНР” та забезпечував примусове проходження цивільними особами “військової служби” у лавах НЗФ”, – йдеться у повідомленні.

Чоловік контролював кримінальні переслідування мешканців ОРДЛО, які ухилялися від призову. 

Слід зазначити, що зловмисник переховується від українських правоохоронців на окупованій території.


СБУ

У поліції відкрили кримінальну справу за статтями “Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України”, “Участь у незаконних збройних формуваннях” та “Порушення законів та звичаїв війни”. Зловмиснику заочно повідомили про підозру. Його оголосили у загальнодержавний розшук. 

1News за темою: Громадянина Чехії засудили до 20 років позбавлення волі за участь у військових діях на боці “ЛНР”


Нагадаємо, в Одеській області викрили агента військової розвідки РФ, який планував на території регіону низку терактів та пожеж. Для скоєння злочинів агент вербував інших людей. Правоохоронці затримали зловмисника та повідомили йому про підозру за статтею “Терористичний акт”. 


Джерело

Back to top button