Світ

Перший темношкірий на чолі уряду в Європі пішов у відставку

Перший темношкірий на чолі уряду в Європі пішов у відставку

Фото: Media Wales

Міністр регіонального уряду Уельсу Воун Гетінг

Рівно чотири місяці тому перший міністр Уельсу увійшов в історію, ставши першим темношкірим главою уряду європейської країни.

Міністр регіонального уряду Уельсу Воун Гетінг, який став першим темношкірим чоловіком на чолі європейського уряду, 16 липня оголосив про відставку після низки скандалів та звільнення міністрів. Про це він оголосив у X (Twitter).

За його словами, він ухвалив “складне рішення розпочати процедуру відставки” з посади голови уряду Уельсу, а також лідера Лейбористської партії в Уельсі.

“Для мене було честю мати змогу показати недостатньо представленим спільнотам, що для них, для нас, в Уельсі є місце. Тепер я обговорюватиму графік обрання нового лідера своєї партії”, – зазначив Геттінг.

Рівно чотири місяці тому перший міністр Уельсу увійшов в історію, ставши першим темношкірим главою уряду європейської країни. Однак він потрапив під критику, зокрема через сумнівну пожертву у 200 тисяч фунтів стерлінгів від компанії, засудженої за екологічні злочини, та звільнення урядовиці, яку звинуватив у витоку внутрішнього листування.

На тлі цього від коаліції з лейбористами відмовилась валлійська націоналістична партія Плайд Камрі, а уряд Гетінга минулого місяця програв вотум недовіри, який, однак, не мав юридичних наслідків.

Про відставку лідер валлійських лейбористів оголосив того ж дня, коли на знак протесту з уряду Уельсу вийшли чотири міністри, серед яких і міністр економіки Джеремі Майлз, що змагався з Гетінгом за лідерство в партії на початку року.

Нагадаємо, прем’єр-міністер Естонії Кая Каллас подала президенту Алару Карісу заяву про відставку.

Раніше прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь заявив, що йде у відставку. Таке рішення він ухвалив після оголошення результатів екзит-полу другого туру парламентських виборів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + eighteen =

Back to top button