Україна

Парк Реам, комлекс Байон, Ангкор-Ват, Камбоджа як долетіти, місто Пномпень – новини

Кхмерська культура, буддистські храми та неповторна природа

Топ-новина

Топ-новина

Камбоджа
Фото з відкритих джерел

Королівство Камбоджа – одна із держав Південно-Східної Азії. Воно має довгу історію, яка була насичена подіями. Це були періоди злетів і падінь, демократії та жорстокої диктатури.

Сьогодні Камбоджа – цікавий туристичний напрямок. Особливо для поціновувачів екзотики та буддизму. Та й краса природи тут теж захоплює дух. Тож, які саме пам’ятки варто шукати в країні мандрівникам-першопрохідцям, читайте далі у нашому матеріалі.

Національний парк Рім

Розташований за 18 км від міста Сіануквіль. Заснований у 1993 році – в цей період уряд почав брати під контроль низку регіонів. Займає площу близько 210 кв. км. Основна територія розділена річищем річки Снакунг.

Територія парку характеризується рівнинними лісами. Також тут ростуть чайні дерева. Місцевість відома птахами теж – їх понад 200 видів. Можна побачити індійського журавля та яванського марабу. З островів парку зазвичай видно дельфінів і дюгоней.

Національний парк Рім
Фото з відкритих джерел

Байон

Так зветься храмовий комплекс у центрі столиці кхмерської імперії – Ангкор-Тхомі. Збудований на честь її правителя Джаявармана VII. Святиня має декілька рівней та оточена трьома стінами.

Основною її частиною виступають зображення побутового життя кхмерів. На одній зі стін висотою понад 4 метри можна побачити ілюстрацію перемоги Джаявармана VII над чамами в битві на озері Тонлесап.

Новини за темою: Шляхами старовинних фортець і сучасних музеїв: Топ 6 місць Варшави, або де провести незабутній вікенд

Байон
Фото з відкритих джерел

Ангкор-Ват

Розташований за 5,5 км від міста Сієн Ріп. Це індуїстський та буддистський храмовий комплекс ХІІ століття. Його звели у столиці стародавньої столиці держави кхмерів – міста Ангкор. Сьогодні воно займає площу лише 200 км². Утім, дослідники вважають, що раніше вона була в десятки разів більшою.

Спочатку храм присвятили богові Вішну. З точки зору архітектури об’єднує типологію індуїстської святині та галереї. Складається з трьох концентричних прямокутних будівель. Вони оточені ровом із водою. Внутрішня будова має 5 башт у формі лотоса. Центральна підіймається на висоту 42 м. Саме цей храм зображений на прапорі Камбоджі.

Ангкор-Ват у Камбоджі
Фото з відкритих джерел

Місто Пномпень

Так зветься столиця Камбоджі. Вона розташована у місці злиття річок Бассак, Тонлесап і Меконг у одну. Живуть тут близько 1,5 мільйона осіб. Столицею кхмерів Пномпень став у ХV столітті. У 1834 році його зруйнували тайці. Відбували Пномпень за часів короля Нородома І – у другій половині ХІХ ст.

Саме у цей період збудували Королівський палац. Доба розквіту міста припала на 1920-ті роки. Тоді його називали “перлиною Азії”. Сьогодні це столиця країни, яка має чимало визначних місць: музеїв, храмів тощо. 

Новини за темою: Країна озер, каньйонів і гір: Топ-8 місць Казахстану, які варто побачити кожному

Місто Пномпень
Фото з відкритих джерел

Королівський палац

Це комплекс будівель у Пномпені. Він відіграє роль резиденції королів. Вони живуть тут ще з дати зведення – 1860 року. Винятком був лише період правління червоних кхмерів – часу жорсткої диктатури, яка забрала житті мільйонів осіб.

Королівський палац збудували на західному березі річки Тонлесап. Складається з чотирьох основних частин. Найвідоміші з них – Тронна зала, а також храм Срібна пагода, в якому зберігається чимало коштовностей.

Королівський палац у Камбоджі
Фото з відкритих джерел

Національний музей Камбоджі

Ще одна відома пам’ятка міста Пномпень. Розташований у центральній частині столиці. Заклад будували протягом 1887-1945 років. У музеї зберігається одна із найбільших колекцій кхмерського мистецтва.

Колекція налічує понад 14 тисяч предметів від доісторичних часів до сьогодення. Чималу її частину становлять експонати з кераміки та бронзи. Деякі зали присвячені етнографічним матеріалам.

Національний музей Камбоджі
Фото з відкритих джерел

Національний парк Киріром

Розташований на території округу Пномсруоть провінції Кампонгспи. Парк розміщений у східній частині Кардамонових гір. Киріром можна побачити на висоті 675 метрів над рівнем моря. Це перший у Камбоджі національний парк.

Для туристів прокладено багато стежок через сосновий ліс. Дорогою є різноманітні озера та водоспади. Тут мешкають чимало тварин: азійські слони, олені, плямисті лінзанги, леопарди тощо.

Національний парк Киріром
Фото з відкритих джерел

Сіануквіль

Це місто та провінція водночас. Окрім того, Сіануквіль – головний морський порт і курорт країни. Їхати сюди 200 км від Пномпеня. Місто є відносно новим – його заснували лише у ХХ століття після здобуття незалежності від Франції.

Сьогодні місцеві переважно займаються рибальство, сільським господарством і гірничовидобувною промисловістю. Чимало грошей приносить місту туризм. Сюди приїжджають заради пляжного відпочинку на островах.

Сіануквіль
Фото з відкритих джерел

Водоспад Кбал Чхай

Розташований за 7 кілометрів на північ від Кампонгсаома. Його можна побачити на річці Тиксап, яка впадає у Сіамську затоку. До другої половині ХХ століття водоспад був джерелом води для місцевих.

Сьогодні є популярним напрямком для відпочинку. Складається з декількох невеликих каскадів. Має висоту близько 25 метрів. Корінні жителі вірять у його надприродну силу та вважають це місце священним.

Водоспад Кбал Чхай
Фото з відкритих джерел

Нагадуємо, що раніше виходив матеріал про відпочинок у Новій Зеландії, у якому розповідається про водоспади Хука, село Хоббітон і льодовик Франца Йосифа.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


[ad_2]
Source link

Back to top button