Названо продукти, які поліпшують сон
Вчені з США розповіли про продукти, які рекомендується вживати при боротьбі з безсонням. У список увійшли мигдаль, яблука, батат, індичка, журавлина, мускатний горіх, пише 1NEWS з посиланням на lhealth.info.
Згідно з інформацією фонду сну, горіхи допомагають людям поліпшити сон за рахунок вмісту в них магнію, який викликає спокій. Даний корисний мінерал входить до складу мигдалю.
Він є одним з найважливіших інгредієнтів, що зустрічається в яблучному коблері і салатах з осіннього козячого сиру. В одній Унції горіха присутній 20% добової норми магнію.
Яблука є не тільки чудовим осіннім ласощами, а й їжею, що допомагає покращувати сон. Фрукти містять безліч вітаміну С, що допомагає зменшувати показники цукру в крові і АТ. Також корисний мікроелемент покращує дихання. Завдяки цьому людина може швидше заснути.
Батат, який є солодкою картоплею, має прекрасні розслаблюючі якості, що допомагають добре спати. У ньому багато клітковини. Вона взаємопов’язана з “величезною кількістю часу, який людина проводить в стадії глибокого сну”.
В індичці міститься триптофан, що вважається незамінною амінокислотою, що має заспокійливу дію. У нього м’які седативні властивості, що поліпшують сон дорослих, які страждають від його порушень.
Кукурудза збагачена мелатоніном-гормоном, що виробляється шишкоподібною залозою. Найчастіше його приймають перорально ті, у кого спостерігається безсоння. Якщо вживати продукт людям, що страждають від неї, то можна поліпшити сон.
У журавлині багато вітаміну С, що допомагає налагодити нічний відпочинок. Експерти провели дослідження, в ході якого з’ясувалося, що знижений рівень вживання вітаміну С корелюється з поганим сном, а також провокує безсоння.
Мускатний горіх є не тільки смачною спецією. Він теж допомагає покращувати сон. Мускат здатний знижувати артеріальний тиск, розслабляти кровоносні судини і благотворно впливати на настрій.
Стаття розповідає про продукти, які можуть допомогти покращити сон завдяки їхнім корисним властивостям, таким як вміст магнію, вітаміну С та триптофану. До списку цих продуктів увійшли мигдаль, яблука, батат, індичка, журавлина та мускатний горіх.