Названо продукти, які прискорюють процес одужання від коронавірусу
Вчені з Великобританії назвали насичені вітамінами C, D і цинком продукти ефективними натуральними засобами, що сприяють прискореному одужанню від коронавірусної інфекції, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.
Британським дослідниками аналізувався вплив харчування на особливості одужання людей, хворих на ковід. Вони вивчили дані ряду публікацій про роль різних продуктів і добавок, склавши в результаті рекомендації про харчування, адресовані хворим COVID-19.
На думку вчених, основу лікувального харчування для прискорення одужання від коронавірусу повинні складати продукти, що відрізняються високим вмістом вітамінів C, D, а також мінералу цинку.
Пріоритет цим речовинам відданий не випадково. Завдяки вітаміну С посилюється бар’єрна функція епітелію органів дихання-це скорочує кількість патогенів, що проникають в організм, зменшує ймовірність розвитку пневмонії. Вітамін D в організмі грає роль потужного імунорегулятора, що підвищує захист від респіраторних інфекцій. Що стосується цинку, даний мінерал, за словами вчених, ефективно стимулює імунні функції.
“У раціон слід включити багаті вітаміном С броколі, чорну смородину, апельсини, а також насичені цинком крабові консерви, креветки, консервовані боби, варені яйця, і харчові добавки з вітаміном D – до 50 мікрограмів на день. Дотримання такої дієти прискорює одужання після COVID-19 і скорочує термін реабілітації”, – повідомляє джерело.
У той же час вчені попереджають, що рекомендований раціон не має на увазі наявності у людини хронічних захворювань. Якщо такі є, проходження запропонованого харчування потрібно обговорити з лікарем.