Цікаве

Фахівці стверджують, що веганські та вегетаріанські дієти можуть підвищити ризик інсульту

Науковці з Оксфордського університету встановили, що веганські та вегетаріанські дієти можуть підвищити ризик інсульту, передає 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

“Дослідники з Оксфордського університету стверджують, що підвищений ризик інсульту (у веганів та вегетаріанців — ред.) може бути частково через дефіцит вітамінів”, – йдеться у повідомленні.

В експерименті взяли участь м’ясоїди, пескетаріанці – люди, які не їдять м’ясо, але вживають рибу, вегетаріанці і вегани, у яких раніше не виявляли проблем із серцем.

Експерти виявили, що у людей, які відмовилися від тваринної їжі, знижено ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Однак вони часто ставали жертвами інсульту.

Як з’ясувалося під час експерименту, серед 48 тисяч учасників дослідження у 2820 осіб виявлено захворювання серця та у 1072 – інсульти.

Фахівці припускають, що серцевий напад пов’язаний з браком вітамінів, які відчувають вегани та вегетаріанці.

Дослідження тривають.

 

 

 

 

Back to top button