Україна

Меру Черкас оголосили підозру

Як пояснив генпрокурор Юрій Луценко, підозру меру оголосили через те, що він "під виглядом святкування зібрав "правильних" депутатів у Канев, а понад 20 "неправильних" депутатів ніхто навіть не повідомив"

Прокуратура повідомила черкаському міському голові Анатолію Бондаренку про підозру у створенні штучних перешкод роботі депутатів міської ради.

Про це повідомляє 1NEWS.

Бондаренко, всупереч закону, провів пленарне засідання міськради не 23 серпня в Черкасах, а днем раніше у приміщені музею в місті Канів, і не повідомив про це ані депутатів, ані предстаників ЗМІ. На заході розглядали галузеві та земельні питання.

“Своїми діями підозрюваний всупереч інтересам місцевого самоврядування безпідставно порушив фундаментальне право гласності в діяльності територіальної громади під час проведення позачергової сесії”, – наголошують у прокуратурі.

Бондаренку інкримінують ч. 1 ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України. За це йому загрожує штраф від 1 700 до 17 000 гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Як пояснив у Facebook генпрокурор Юрій Луценко, підозру меру оголосили через те, що він “під виглядом святкування зібрав “правильних” депутатів у Канев, а понад 20 “неправильних” депутатів ніхто навіть не повідомив”.

“Прикметно, що під час оголошення підозри пан мер відмовився вийти з мерседеса, який оформлений на його брата”, – розповів голова ГПУ.

Джерело: Генпрокуратура

Back to top button