Події

⚡️ Для чого окупанти затіяли «інвентаризацію нерухомості» на ТОТ Запорізької …

⚡️ Для чого окупанти затіяли «інвентаризацію нерухомості» на ТОТ Запорізької області

Представники окупаційної влади у Запорізькій області заявили, що розпочали масштабну інвентаризацію нерухомості. Окупанти планують провести обстеження територій та проаналізувати документи, які підтверджують права власності на нерухомість. 

▫️ Таким чином російські загарбники продовжують реалізовувати свої злочинні практики з привласнення майна на окупованих територіях. За оголошеннями про «масштабну інвентаризацію нерухомості» зазвичай слідує створення списків «безгосподарного житла» та погрози його конфіскацією, якщо власники особисто не підтвердять право власності. 

❗️ Подібними заходами рф намагається посилити свій контроль над ТОТ. «Конфісковане» житло окупанти хочуть заселити лояльними до рф місцевими жителями або приїжджими росіянами.

▫️ Окрім того, шантажуючи відчуженням нерухомості, ворог прагне повернути на ТОТ людей, які виїхали на підконтрольні Україні території. 

 ☝️ На тимчасово окупованій території будь-який правочин щодо нерухомого майна вчинений з порушенням вимог українського законодавства та вважається недійсним, тому не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов’язані з його недійсністю.

#ЦПД_пояснює

????Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 + 13 =

Back to top button