Світ

У РФ дрони атакували завод вибухових речовин – ЗМІ

У РФ дрони атакували завод вибухових речовин - ЗМІ

Над заводом здійнявся білий дим

Після потужних вибухів з боку заводу почав підійматися білий дим. Завод імені Свердлова у Дзержинську є одним із найбільших російських виробників промислових вибухових речовин.

У ніч проти неділі, 20 жовтня, у Дзержинську Нижегородської області РФ безпілотники атакували ФКП Завод імені Я. М. Свердлова, що виробляє вибухові речовини. Про це повідомляють російські ЗМІ і Telegram-канали з посиланням на місцевих жителів.

Місцеві жителі повідомляють про потужні вибухи і білий дим у районі заводу.

“Як розповіли очевидці, перші гучні вибухи прогриміли в небі над містом приблизно о 3:30, загалом було чути приблизно 10 вибухів з інтервалами між ними в кілька хвилин. Також були звуки стрілянини та автоматних черг”, – повідомляє канал Shot.

За даними видання Astra, завод є одним із найбільших російських виробників промислових вибухових речовин, передавальних зарядів для гірничорудної промисловості, перфораційних зарядів для нафтогазовидобувної промисловості, сейсмічних та геофізичних робіт.

Завод внесений до санкційного списку України “за підтримку дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України”.

Як повідомлялося, цієї ночі безпілотники були помічені у Липецькій, Тульській, Рязанській, Орловській, Іванівській, Курській і Калузькій областях.

Нагадаємо, у Брянській області РФ у ніч на 19 жовтня дрони атакували завод Кремній Ел. Це вже четверта атака БПЛА на підприємство. Кремній Ел – підприємство, одне з найбільших виробників мікроелектроніки у Росії. На підприємстві створюють комплектуючі для військової техніки. Завод бере участь у розробці нових РЛС, які, зокрема, призначені для ППО, літаків, кораблів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 1 =

Back to top button