Україна

НБУ розпочне заміну старих купюр у 50 та 200 гривень


НБУ розпочне заміну старих купюр у 50 та 200 гривень

Заміна відбуватиметься поступово: банки припинять видавати старі банкноти з кас, а НБУ не видаватиме їх банкам та інкасаторським компаніям.

Нацбанк з 1 листопада розпочне поступову заміну банкнот номіналами 50 та 200 гривень зразків 2003-2007 років на банкноти сучасного покоління. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що громадянам не потрібно спеціально обмінювати ці банкноти, оскільки вони залишатимуться дійсними платіжними засобами. Таким чином, заміна відбуватиметься поступово: банки припинять видавати старі банкноти з кас, а НБУ не видаватиме їх банкам та інкасаторським компаніям.

В НБУ повідомляють, що ця заміна завершить процес оновлення банкнотно-монетного ряду гривні, а також посилить якість та надійність готівкової національної валюти, що перебуває в обігу.

“Процес відбувається поступово та не створює незручностей для готівкових розрахунків, водночас приносить користь і державі, і банкам, і торговельним мережам, і громадянам”, – наголосили у Нацбанку.

Нагадаємо, Національний банк України з 1 серпня розпочав вилучення з обігу банкноти номіналом 500 гривень старого зразка. Це стосується купюр зразків 2003-2007 років.

Як повідомлялося, в Україні продовжили термін обміну монет дрібних номіналів та банкнот гривні старого зразка, введених в обіг до 2003 року, що вилучаються з обігу та перестали бути засобом платежу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 1 =

Back to top button