Цікаве

20 років готую: найсмачніші помідори на зиму! Рецепт, якому ніколи не зраджую

Помідори сьогодні закручую мариновані, зі стерилізацією. Це класичний, традиційний рецепт, який ми крутимо десятиліттями. Помідори за смаком виходять ароматні, духмяні. Просо чудові!

Інгредієнти:

  • помідори невеликого розміру
  • перець болгарський
  • цибуля
  • селера або кріп чи петрушка

На одну 3-л. банку:

  • 50 г солі
  • 90 г цукру
  • 55 г оцту 9% + вода 1:2

Приготування:

Помідори і перець добре промиваю, у перці вирізаю серцевину і нарізаю шматочками.

Цибулю нарізаю кільцями.

На дно банки кладу селеру за смаком, або можна замінити на кріп чи петрушку, але з селерою це класичний рецепт! Цибулю і перець беру по 2 шт. на 1 банку.

Кладу помідори в банки. Всипаю цукор і сіль, вливаю оцет. Дивіться на свій оцет, якщо у вас “розчин оцтової кислоти 9%”, то його треба розвести водою 1:2, а вже потім використовувати.

Заливаю водою банки під верх, накриваю кришками. На дно каструлі кладу рушник, ставлю банки. Води в каструлю наливаю по “плечики” банки. Стерилізую і з моменту закипання варю ще 10 хв. 

Щільно закручую кришками банки, ставлю догори дном, накриваю рушниками і залишаю остигати до кімнатної температури. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 + ten =

Back to top button