Україна

Австралія передасть Україні танки Abrams


Австралія передасть Україні танки Abrams

Abrams M1A1 доповнять підтримку, яку надають західні партнери українським танковим бригадам, зазначили в уряді Австралії.

Австралія передасть Україні 49 танків Abrams M1A1 у межах війського пакету на суму 245 млн доларів. Про це повідомив телеканал ABC у середу, 16 жовтня

Вказано, що мова йде про танки, які незабаром будуть списані з озброєння австралійської армії. Офіційно про передачу бронетехніки має оголосити міністр оборонної промисловості Австралії Пет Конрой під час засідання міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі.

“Ці танки забезпечать Збройним силам України більшу вогневу міць і мобільність, а також доповнять підтримку, яку надають наші партнери українським танковим бригадам – Австралія непохитно підтримує Україну”, – заявив міністр.

Нещодавно Австралія отримала перший з 75 нових танків M1A2, які поступово замінять старі моделі M1A1.

Очікується, що Україна може досить швидко отримати австралійські танки, бо вони ніколи не брали участі у боях і знаходяться у хорошому стані.

Нагадаємо, у вересні ЗМІ писали, що австралійський уряд спільно зі США розробляє план щодо передачі Україні старих танків Abrams. Міністр оборони Австралії Річард Марлес виключав таку можливість, але нещодавно змінив свою риторику.

Також повідомлялося, що у липні Австралія оголосила про рекордний пакет військової допомоги Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × four =

Back to top button