Україна

Російське вторгнення завдало екологічної шкоди на 2,7 трлн


Російське вторгнення завдало екологічної шкоди на 2,7 трлн

Шкода, завдана довкіллю, є однією з найбільших у грошовому еквіваленті, позаяк це велика кількість пошкоджених та знищених сільськогосподарських земель, лісових угідь, забруднених басейнів наших водних артерій.

Екологічні злочини, завдані Україні внаслідок війни, оцінюються в трильйони гривень. Збитки від пожеж, замінованих лісів і знищених територій щоденно збільшуються. Про це міністерка захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук розповіла в інтерв’ю Укрінформу.

Так, внаслідок повномасштабного вторгнення Росії зафіксовано понад 6 тис. екологічних злочинів, тоді як завдана шкода оцінюється вже у 2,6-2,7 трлн грн.

“Уже зафіксовано понад 6 тис. різних кейсів. За підрахунками, це десь 2,6-2,7 трлн гривень. Шкода, завдана довкіллю, є однією з найбільших у грошовому еквіваленті, тому що це величезна кількість пошкоджених та знищених сільськогосподарських земель, лісових угідь природоохоронного та промислового статусу, забруднених басейнів наших водних артерій”, – зазначила Гринчук.

Щодня фіксуються пожежі на сотнях гектарів лісів. Однак, для їхнього гасіння неможливо використовувати традиційні засоби через замінування.

Водночас кількість замінованих лісів оцінюється у 0,5 млн га.

Окрім цього, нині 20% природоохоронних територій України перебувають під окупацією або у зоні бойових дій. Орієнтовна шкода природно-заповідному фонду України становить майже 650 млрд грн.

Ми повідомляли, що російські війська розграбували та майже знищили заповідник Асканія-Нова на Херсонщині. Тварин окупанти вивозять у Росію.

Асканія-Нова в біді: як росіяни знищують заповідники

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × one =

Back to top button