Світ

У Польщі запрацює база протиракетного щита

У Польщі запрацює база протиракетного щита

Фото: PAP/Marcin Obara

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський

База є частиною американського європейського поетапного адаптивного підходу (EPAA), який є внеском США в інтегровану систему протиповітряної і протиракетної оборони НАТО.

У польському Редзіково поблизу Пуцька планують відкрити базу з протиракетної оборони, з якої, можливо, збиватимуть російські ракети, які летітимуть на Польщу. Про це у суботу, 12 жовтня, повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в ефірі Radio Rebeliant.

 

“Найближчими тижнями ми відкриємо базу протиракетного щита в Редзіково у Поморському воєводстві. Це база, про яку ми домовилися зі Сполученими Штатами” – зазначив він.

Сікорський підкреслив, що вів переговори про те, “щоб ракети ППО могли збивати також російські ракети, які летять на Польщу, а не лише іранські, які летять на США”.

Пуцьк розташоване на півночі Польщі за понад 900 км від українського кордону. Місто входить у Поморське воєводство, яке межує з Калінінградською областю РФ.

База протиракетної оборони США в Редзіковому введена в експлуатацію НАТО у липні 2024 року. Вона є частиною великого протиракетного щита НАТО і призначена для виявлення, відстеження та перехоплення балістичних ракет. Вона має винятково оборонний характер.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща виділить 100 мільйонів євро на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для української армії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − fifteen =

Back to top button