Світ

Байден звинуватив Трампа у брехні щодо реагування на ураган


Дональд Трамп розкритикував адміністрацію в особі чинного глави держави Джо Байдена та віце-президента Камали Гарріс за ніби низькі виплати постраждалим від урагану на тлі багатомільярдної допомоги іншим країнам.

Президент США Джо Байден застеріг екс-президента Дональда Трампа від поширення брехні щодо реагування влади на руйнівні урагани та порадив своєму попереднику “зайнятися життям”. Про це у четвер, 10 жовтня, повідомляє AP.

Так, Трамп під час своїх зустрічей із виборцями став використовувати тему ураганів, що вдарили по США та допомоги, що пропонують постаждалим від стихії на рівні федеральної влади. За його словами, таким людям дають по 750 далірів і на тому все. У той же час, він розповідає виборцям, що Вашингтон направляє мільярди за кордон аби допомогти іншим. 

Байден заявив, що Трамп бреше і пояснив, що ці 750 доларів – невідкладна допомога, яка покриє такі термінові потреби, як продукти харчування, підгузки та дитяче харчування.

“Ці 750 доларів, про які вони говорять, містер Трамп і всі ці люди знають, що це брехня – припускати, що це все, що вони отримають. Це просто дивно. Вони повинні це припинити. Вони поводяться так не по-американськи, говорячи про це”, – сказав Байден.

На запитання, чи планує він поговорити з Трампом, щоб переконати його зупинитися, Байден відповів, що цього не робитиме, але потім передав повідомлення прямо в телекамери: “Пан президент Трамп, колишній президент Трамп, живи, мужик. Допоможи цим людям”.

Відзначимо, ураган Мілтон, який у четвер накрив узбережжя американського штату Флорида, залишивши після себе руйнівний слід. Стихія спричинила торнадо, забрала щонайменше 10 життів та залишила мільйони людей без електроенергії.

Шторм накрив західне узбережжя Флориди в середу ввечері як ураган 3-ї категорії за п’ятибальною шкалою з максимальними стійкими вітрами до 205 км/год. Хоча він залишався небезпечним, Мілтон ослаб після проходження над Мексиканською затокою. 

Ураган Мілтон, що пройшов Флоридою, тепер рухається в східному напрямку в Атлантичному океані. 

Як ми вже писали, ураган Мілтон вдарив по узбережжю Флориди поблизу містечка Сієста-Кі, досягнувши швидкості вітру понад 190 км/год.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × two =

Back to top button